Peter Sagan keert straks in mei even terug in peloton

Peter Sagan wil tussen de grote jongens op de weg wat wedstrijdritme opdoen in functie van de Olympische Spelen.

Tour de France 2023 - stage 04

Geweldig nieuws voor de fans van Peter Sagan: Het wielericoon uit Slowakije spelt binnenkort terug een rugnummer op in een wegkoers. De organisatie van de Ronde van Hongarije maakte zijn deelname wereldkundig.

De Ronde van Hongarije wordt deze lente verreden tussen 8 en 12 mei en telt vijf etappes. Sagan zal koersen in het shirt van Piere Baguette Cycling, een continentale ploeg uit Slowakije. Op de voorlopige startlijst staan onder meer Dylan Groenewegen, Mark Cavendish en Thibau Nys.

Sagan maakte eerder al bekend dat hij dit jaar enkele kleinere koersen zou rijden. Dat doet hij om wat wedstrijdritme op te doen in functie van de Olympische Spelen in Parijs. Sagan wil schitteren in het mountainbiken, de discipline waarin hij zich bij de junioren tot wereldkampioen kroonde.

Hartoperatie

De drievoudige wereldkampioen ging onlangs nog onder het mes voor een kleine ingreep aan zijn hart. Hij had na de finish van een mountainbikewedstrijd immers last van een buitengewoon hoge hartslag (meer dan 200, terwijl hij gedurende zijn carrière nooit boven de 190 ging). Ondertussen heeft Sagan de trainingen kunnen hervatten.

Nieuws
  • Photo: Szymon Gruchalski/Cor Vos © 2023