Declercq reageert scherp op sneer van Evenepoel: 'Ik vind zijn uitspraken heel teleurstellend'

Remco Evenepoel heeft het in Parijs-Nice aan de stok gekregen... met zijn voormalige ploegmakker Tim Decerlcq.

48th Volta ao Algarve em Bicicleta stage 1

Soudal Quick-Step verscheen als topfavoriet aan de start in de ploegentijdrit van Parijs-Nice, maar meer dan een vierde plek zat er niet in. The Wolfpack ging bliksemsnel van start, maar in het tweede deel kenden ze een opmerkelijke terugval en daar zit een flinke dosis pech voor iets tussen.

Tijdens hun race tegen de klok is het namelijk beginnen regenen. "In de laatste kilometers zijn er enkele technische bochten. Als je die met volle snelheid kunt nemen, scheelt dat toch 4 à 5 seconden per bocht" zei Evenepoel na afloop.

Die regen was niet de enige hindernis. "Tim Declercq (Lidl-Trek) bleef voor ons rijden in een technische bocht en ging niet aan de kant”, klinkt het. "Een bedankje aan hem. Dat was echt smerig. Of hij het met opzet deed? Ik hoop van niet, maar het kan wel.”

'Teleurstellend'

Declercq kan niet lachen met het verwijt van Evenepoel. "Ik begrijp dat Soudal-Quick Step ontgoocheld is. En het kan zijn dat ik hen ongewild gehinderd heb", zei 'El Tractor' na afloop aan Sporza. "Maar dat Remco laat uitschijnen dat ik dat mogelijk expres gedaan heb, vind ik heel teleurstellend."

"Ik ben zo lang ploegmaat geweest van Remco en hij kent me ook een beetje als persoon. Dan kan ik echt niet lachen met zulke insinuaties. Maar ik wil mijn excuses aanbieden als ik hen gehinderd heb."

'Ik hoorde niets'

Waarom Declercq niet aan de kant ging? "Ik was gelost en op een bepaald moment kwam onze ploegauto naast me rijden met de boodschap dat de mannen van Soudal-Quick Step 500 meter achter me reden. Toen ik omkeek, zag ik geen renners van Soudal-Quick Step komen."

"Plots hoorde ik renners roepen en ging ik meteen aan de kant. Blijkbaar waren ze al een tijdje aan het roepen, maar in een afdaling aan 70 km/u hoor je niets. De motor die voor mij reed, had moeten zeggen dat de Quick Step-renners daar waren. Dan was ik meteen aan de kant gegaan."

Excuses

"Het laatste wat ik zou doen, is renners hinderen. Ik ben zo niet. En ik vind het jammer dat ik beschuldigd word dat ik dat expres zou hebben gedaan, want dat zou ik nooit doen." Evenepoel heeft zich intussen geëxcuseerd bij Declercq. "Daarmee is de kous voor mij af."

Nieuws
  • Photo Peter De Voecht /PN/Cor Vos © 2022