Remco Evenepoel haalt hard uit naar UCI: 'Ze willen met onze kloten spelen'

De wereldkampioen tijdrijden mag van de UCI niet meer met zijn 'sokhelm' knallen tegen de klok en daar is hij niet blij mee.

Paris - Nice 2024 - stage 4

Vaarwel sokhelm. De Internationale Wielerunie UCI verbiedt vanaf 2 april de speciale tijdrithelmen van Specialized omdat de 'sok' of 'bivakmuts' een niet-essentiële component is die de veiligheid niet dient. De helm dook voor het eerst op tijdens de Tour van 2022 en wordt gebruikt door de renners/rensters van Soudal Quick-Step, BORA-hansgrohe en SD Worx.

De helm heeft alvast zijn nut bewezen. Zo veroverde Remco Evenepoel er in Glasgow de wereldtitel in het tijdrijden mee. De wereldkampioen tijdrijden begrijpt niet waarom die helm na twee jaar plots verboden wordt en is niet mals voor de UCI.

Spelen met kl*ten

"Dat is om mee te lachen", vertelde hij voor de start van de vierde etappe in Parijs-Nice aan Het Nieuwsblad. "Er zijn regels gezet op de remgrepen en ik zie nog steeds jongens rondrijden met hun remgrepen helemaal naar binnen. Twee jaar geleden accepteren ze die helm, nu halen ze hem eruit. Ik heb het gevoel dat ze een beetje met onze kl*ten willen spelen op die manier."

"Ik denk dat het niet echt heel vriendelijk is wat ze nu doen. En ik denk dat er andere teams zijn die bijna met een tijdrithelm in het wegpeloton rijden. Ik bedoel EF-EasyPost. Dat zijn van die rare zaken. Ze trekken de koers in het belachelijke en ze zorgen ervoor dat bijna alle coureurs zich tegen de UCI gaan keren. Een beetje jammer dus.”

Achtergrond
  • Photo: Vincent Kalut/PN/Cor Vos © 2024