Remco Evenepoel hekelt tactiek van UAE: 'Dat vind ik jammer'

UAE Team Emirates wilde in de eerste bergetappe in Parijs-Nice geen initiatief nemen en dat was niet naar de zin van Remco Evenepoel.

Paris - Nice 2024 - stage 4

De eerste bergrit in Parijs-Nice, eigenlijk meer een zware heuveletappe, heeft niet het vuurwerk opgeleverd waarop wielerliefhebbers hoopten. Dat ligt volgens Remco Evenepoel aan de 'vreemde' tactiek van UAE Team Emirates.

“Ze namen tactisch gezien een paar vreemde beslissingen”, vertelde Evenepoel na afloop voor de camera van Cycling Pro Net. “Ze hadden vier man vooraan in het klassement staan, dus konden ze er toch eentje laten werken? Maar Jay Vine stopte daar plots mee. Dat is jammer voor alle klassementsrenners, want zo kon Buitrago uiteindelijk wegblijven."

Evenepoel trok in de slotkilometer van Mont Brouilly dan maar zelf in de aanval. "Het was het ideale moment met al die bochtjes. En ik heb ook een gaatje kunnen slaan. Enkel Mattias kon mee en ik had hem niet gezien op de streep aangezien ik naar de verkeerde kant keek."

Evenepoel dacht overigens dat hij als derde over de streep bolde. "Tot ze me hier lieten zien dat Plapp nog voor onze groep reed. Ik had dus het idee dat ik toch nog twee bonificatieseconden had gepakt, maar dat bleek dus niet het geval."

Achtergrond
  • Photo: Vincent Kalut/PN/Cor Vos © 2024