🎥 David Gaudu doet regenjasje uit, veroorzaakt valpartij en mag klassement vergeten

Kledij uittrekken terwijl je aan het fietsen bent is niet eenvoudig en dat heeft de Franse klimmer aan den lijve mogen ondervinden.

Paris-Nice 2023 stage 4

Twee dagen geleden hadden ze nog de gele leiderstrui in hun rangen, vandaag was een absolute rotdag voor Groupama-FDJ. In de eerste bergetappe van Parijs-Nice, eigenlijk een zware heuveletappe, werd de kaart van David Gaudu getrokken, maar de Franse hoop bereikte pas zes minuten na ritwinnaar Santiago Buitrago de finish bovenop Mont Brouilly.

Daar is een eenvoudige verklaring voor. De 27-jarige klimmer wilde op Col du Fût d'Avenas - Les Chappes, op 22 kilometer van de streep, zijn regenjasje uittrekken, maar dat ging helemaal mis. Gaudu verloor de controle over zijn fiets, smakte tegen het asfalt en nam nog een andere renner mee in zijn val. De beelden:

Gaudu moet zich flink bezeerd hebben of de moed kwijtgeraakt zijn, want hij maakte na die val niet meer de aansluiting met de kopgroep en kwam pas als 35e, op z'n gemakje, over de streep gebold. Hij verloor zes minuten en mag een goede eindklassering vergeten. Vorig jaar verraste Gaudu nog met een tweede plek na Tadej Pogacar en voor Jonas Vingegaard.

"Wat kan ik zeggen?”, schreef Gaudu op X, het voormalige Twitter. “Ik maakte een grote fout, op een moment dat het met mijn benen nog vrij goed ging. Mijn excuses aan de jongens die ik heb meegesleurd. Ik hoop dat er geen schade is bij hen. Morgen ga ik proberen om veilig door te komen en in het slotweekend mik ik nu op ritwinst."

Achtergrond
  • Photo: Nico Vereecken/PN/Cor Vos © 2023