🎥 Jonathan Milan klopt andermaal Philipsen & co, Vingegaard eindwinnaar in Tirreno-Adriatico

De jonge Italiaan Jonathan Milan mag voor de tweede keer juichen in Tirreno-Adriatico en de gouden drietand is voor Jonas Vingegaard.

Tirreno-Adriatico 2024  - stage 7

Op de slotdag in de koers van de twee zeeën stond een etappe met een geaccidenteerd eerste deel en een biljartvlak tweede deel op het programma. Die rit eindigde zoals verwacht op een massasprint.

Op 15 kilometer van de streep werden de vroege vluchters bij de lurven gegrepen. Tim Merlier en Biniam Girmay gingen vandaag niet meesprinten. Beide renners verlieten om onduidelijke reden de wedstrijd. Ook Richard Carapaz gooide de handdoek in de ring nadat hij in de finale tegen het asfalt smakte.

Late uitval

In de slotkilometer probeerde de Noor Sören Waerenskjold de sprinters nog te verrassen met een erg late uitval, maar op 300 meter van de streep in San Benedetto del Tronto strandde zijn alles-of-nietspoging, waarna Jonathan Milan aan het langste eind trok.

De 23-jarige Italiaan van Lild-Trek klopte Alexander Kristoff en Davide Cimolai. Jasper Philipsen strandde op plek vier. Jonas Vingegaard kende een zorgeloze dag en is eindwinnaar in de koers van de twee zeeën. Hij volgt Primoz Roglic op en mag de gouden drietand mee naar huis nemen.

Etappeuitslag

De beelden

Eindklassement

Juan Ayuso eindigdt in het eindklassement tweede op 1'24" van Jonas Vingegaard en mag de jongerentrui mee naar huis nemen. Jay Hindley is derde op 1'52" en de 20-jarige Mexicaan Isaac del Torro is knap vierde. De puntentrui is voor Jonathan Milan en de bergtrui voor Jonas Vingegaard.

Nieuws
  • Photo: Tommaso Pelagalli/SCA/Cor Vos © 2024