Primoz Roglic en ploeg verklaren tegenvallende Parijs-Nice: 'Ik kwam hier om te winnen'

Primoz Roglic kwam er in de koers naar de zon niet aan te pas, maar de Sloveen en zijn team panikeren niet.

Paris - Nice 2024 - stage 6

Wielerfans hoopten deze week en vooral het voorbije weekend op een titanenduel tussen Remco Evenepoel en Primoz Roglic, maar het is er helaas niet van gekomen. Dat ligt vooral aan de Sloveen. Roglic viel niet één keer aan, kwam nooit dichter dan een derde plek en strandt in het algemene klassement nog net binnen de top-10.

Roglic was in het verleden bij zijn seizoensdebuut nochtans wel telkens op de afspraak. Twee jaar geleden won hij Parijs-Nice en exact een jaar geleden zette hij Tirreno-Adriatico naar zijn hand. Wat er aan de hand was in de koers naar de zon? "Het is een compleet nieuwe omgeving”, begon Roglic voor de camera van Cycling Pro Net.

Wennen

“Ik moet mezelf tijd geven. Ik wil niets overhaast te doen. Ik moet nog wennen aan alles. Aan de jongens, aan het personeel... Het was ook nog maar mijn eerste koers. Ik had dit duidelijk nodig. Nu zit ik in een goede positie om weer op te bouwen.”

Roglic zegt dat hij wel degelijk aan de start verscheen met de mindset om te winnen. "Anders was ik niet gekomen. Maar ik wilde ook een goed blok met intensiteit doen. Dat heb ik hier gedaan. Ik ben gezond gebleven. Dat is belangrijk. Deze inspanningen zitten weer in de benen. Op naar de volgende koersen.”

Beste wattages

Bij trainer Marc Lamberts, die mee verhuisde van Jumbo-Visma naar BORA-hansgrohe, klinkt hetzelfde verhaal. "Alles is nieuw voor hem", zegt hij aan Het Laatste Nieuws. "Ploegmaats, staf, materiaal, voeding op en naast de fiets... dat maak je je niet eigen met een simpele vingerknip."

Verder vond Lamberts dat Roglic helemaal niet zo slecht was. "Hij was goed, maar niet top. Puur op basis van zijn vermogenswaarden zit hij op hetzelfde niveau als de voorbije jaren in deze prille seizoensfase. Tijdens de ploegentijdrit trapte hij zowat de beste wattages die ik al van hem heb gezien."

Achtergrond
  • Photo: Vincent Kalut/PN/Cor Vos © 2024