🎥 Evenepoel én Pogacar verkennen besneeuwde Tourcols in Zuid-Frankrijk

Remco Evenepoel en Tadej Pogacar hebben de sneeuw en kou getrotseerd om het slotweekend van de Tour te verkennen.

Remco Evenepoel won zondag de slotrit in Parijs-Nice en maakte van de gelegenheid gebruik om in het hinterland van Nice de twee laatste etappes van de aankomende Ronde van Frankrijk te verkennen. In het slotweekend staat een bergrit en een heuvelachtige tijdrit op het programma.

Maandag trok Evenepoel op pad met zijn tijdritfiets voor de tijdrit van Monaco naar Nice te verkennen. De Belgische kampioen deed dat in het gezelschap van Mattia Cattaneo en Louis Vervaeke. Ook Tadej Pogacar, die in het vlakbij gelegen Monaco resideert, was met zijn ploegmakkers terug te vinden op het parkoers.

Een dag later trokken zowel Evenepoel en Pogacar de bergen in om de voorlaatste Touretappe te verkennen. De twee fenomenen beklommen onder meer Col de Turini en kreeg af te rekenen met barre weersomstandigheden, want de 20 kilometer lange klim was helemaal ondergesneeuwd.

Pogacar ging daarna ook nog eens een kijkje nemen bij de Poggio. De Sloveen wil zaterdag namelijk Milaan-San Remo aan zijn palmares toevoegen. Op die iconische klim kwam hij een muurschilderij van zichzelf tegen. De beelden:

In het slotweekend van de Tour is het vuurwerk verzekerd. Op de voorlaatste dag staat een loodzware bergetappe op het programma. De renners moeten over Col de Braus (10.2 km, 6.3%), Col du Turini (20.6 km, 5.7%), Col de la Colmiane (7.6 km, 6.8%) en Col de la Couillole (15.8 km, 7.3%). Op de top van die laatste klim (1676 meter hoogte) ligt ook de finish.

Op de slotdag worden er geen ererondjes gereden in het centrum van Parijs, maar wordt er tegen de klok geknald aan de Côte d'Azur. Tijdens de heuvelachtige tijdrit moeten de renners over La Turbie (8.2 km, 5.7%) en Col d'Eze (1.6 km, 8.7%).

Pelotonpraat
  • Foto: X/Stephane Boury