Julie Van de Velde: ‘Ik voelde me aangetrokken tot het familiaire van AG Insurance-Soudal'

Hoewel ze vorig jaar bijna een etappe won in de Tour, verkaste Julie Van de Velde van Fenix-Deceuninck naar AG Insurance-Soudal.

TDU women Stage 2 Glenelg : Stirling 2024

“Het bevalt goed bij de ploeg”, vertelt ze. “Ik voelde me direct welkom en we zijn goed gestart in de Tour Down Under. Ik kende Sarah Gigante nog niet zo goed. Ik kon moeilijk inschatten hoe goed dat zij is, maar toen we eenmaal begonnen aan de Tour Down Under zag je meteen dat ze iets in haar mars heeft.”

De Vlaamse is binnengehaald als helper van Gigante, en later ook van Ashleigh Moolman-Pasio. “Zij hebben baat bij een renster die een heuveltje kan overleven, en ik hoop dat ik dat kan vervullen in de belangrijkste koersen. De Ardennenklassiekers worden interessant met haar en Gigante. We willen daar laten zien dat we een sterke klimploeg hebben, en later ook in de Vuelta.”

West-Vlaanderen

De manier van werken binnen AG Insurance-Soudal sprak Van de Velde aan. “Ze rijden altijd in teamverband. De eerste contacten waren ook doorslaggevend. Ze waren zo enthousiast. Qua professionalisme is het vergelijkbaar met Fenix-Deceuninck, maar ik voelde me iets meer aangetrokken tot het familiaire bij AG Insurance-Soudal. En dat ik in een West-Vlaamse ploeg ben terechtgekomen is ook iets waarvoor ik specifiek heb gekozen.”

Van de Velde is bekend geworden bij het grote publiek. Vorig jaar werd ze in de derde etappe een paar honderd meter van de meet bijgehaald. “Toch kijk ik met een positief gevoel terug. Natuurlijk was het jammer dat ik net niet won, maar ik was verbaasd dat ik zo dicht kon geraken bij een ritzege. Dat had ik nooit gedacht, en daarom was de ontgoocheling niet supergroot. Ik ben vooral trots dat ik ze het moeilijk heb gemaakt.”

Nieuws
  • Photo: Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2024