Hilarische anekdote: 'Twee QuickStep-renners braken hun ribben tijdens vechttoernooi'

Bij Soudal Quick-Step worden elke winter nieuwkomers gedoopt en één keer ging dat helemaal mis...

Team Deceuninck - Quick Steo training G-W

Sam Bennett en Tom Steels kwamen in 2020 de troepen van Patrick Lefevere vervoegen. De Ierse sprinter en de Belg werden samen met de andere nieuwkomers gedoopt, een jaarlijkse traditie bij The Wolfpack. Na wat brainstormen werd overeengekomen om een 'vechttoernooi' te organiseren.

Gebroken ribben

Een partijtje vechten in aanloop naar het nieuwe seizoen, dat lijkt op het eerste zich niet het slimste idee. En dat bleek het uiteindelijk ook niet te zijn. In Stamcafé Koers, een podcast van Het Nieuwsblad en Bahamontes, vertelde journalist Michaël Van Damme een hilarische anekdote over dat vechttoernooi.

"In de kwartfinales kwam Stijn Steels uit tegen Sam Bennett", begint hij. "Ze gingen er zo in op dat ze allebei hun ribben braken, zes weken voor de start van het seizoen. Bij Bennett was het zo erg dat hij niet meer uit zijn zadel kon komen bij het sprinten."

Sprinten vanuit zadel

"Tijdens de volgende stage, enkele weken later, kon hij nog steeds niet uit het zadel komen, maar hij had zich aangeleerd om vanuit het zadel te sprinten en zo klopte hij iedereen op training."

"Pas enkele dagen voor zijn eerste koers kon Bennett weer uit het zadel komen en hij won meteen zijn eerste sprint met ruime voorsprong. Bennett zou dat seizoen zeven overwinningen boeken en de groene trui in de Tour winnen.”

Pelotonpraat
  • Photo VK/PN/Cor Vos © 2020