Van Hooydonck kreeg telefoon van boze Cancellara na uithaal richting Zwitser

Nathan Van Hooydonck schrok zich te pletter toen hij tijdens het gesprek plots besefte dat hij de Zwitserse wielerlegende aan de lijn had.

Veneto Classic 2022

Enkele maanden geleden haalde Nathan Van Hooydonck in de podcast 'De Rode Lantaarn' fel uit naar Fabian Cancellara. De Zwitser was zijn jeugdidool, maar toen Van Hooydonck hem tijdens een Natourcriterium in Sint-Niklaas voor het eerst in het echt ontmoette, was de liefde snel over.

"We stonden aan zijn camper, maar hij kwam er maar niet uit", vertelde Van Hooydonck. "Ze zeiden dat hij aan het bellen was. Toen hij dan eindelijk buiten kwam, stapte hij op zijn fiets op en reed hij ons zo voorbij. Ik stond daar met mijn t-shirt van Cancellara voor een handtekening."

"Ik was een jaar of dertien en ik dacht: verdomme, waarom geeft hij me nou geen handtekening? Toen kwamen die verhalen (over het feit dat Cancellara in het peloton niet de sympathiekste was) en dacht ik: het is echt een lul, haha."

Cancellara belt Van Hooydonck

Cancellara moet op de één of andere manier gehoor gekregen hebben van die uitlatingen en die zijn duidelijk in het verkeerde keelgat geschoten. De viervoudig wereldkampioen tijdrijden ging zelf verhaal halen bij Van Hooydonck.

"Op een dag kreeg Van Hooydonck een telefoon van een Zwitsers nummer", zegt Michaël Van Damme, journalist bij Het Nieuwsblad. "De man aan de andere kant van de lijn zegt: ‘I am the arrogant prick from Switzerland.’ Van Hooydonck had de eerste vijf minuten niet door wie het was en dan besefte hij opeens: ‘Shit, dat is Cancellara!”

Uitgepraat

"Die had via via gehoord wat Van Hooydonck in die podcast had gezegd. Die zei dat, toen hij besefte dat het Cancellara was, hij nog zo groot was (brengt wijsvinger en duim naar elkaar toe, red.). Maar uiteindelijk hebben ze een halfuur aan de lijn gehangen en hebben ze het uitgepraat."

Pelotonpraat
  • Photo: Massimo Fulgenzi/SCA/Cor Vos © 2022