Heel de dag op kop van het peloton in Milaan-Sanremo? Dan verbrand je 26 bekertjes softijs, 17 chocoladecookies of 30 chocoladerepen

Silvan Dillier speelde een hoofdrol in Milaan-Sanremo. Hij controleerde de kopgroep in dienst van Mathieu van der Poel en Jasper Philipsen.

Milano Sanremo 2024

Dillier kwam uiteindelijk over de meet als 163ste. Daarmee werd hij voorlaatste. De Zwitser kwam 25 minuten na ploegmaat Philipsen over de finish. Niet gek, want Dillier deed kilometerslang werk op kop van het peloton om de omvangrijke vroege vlucht op controleerbare afstand te houden.

Zware dag voor Dillier

Toen de finale begon, zat het werk van Dillier erop en loste hij. Waar Milaan-Sanremo voor veel renners een makkelijke dag was, daar zal Dillier er ongetwijfeld anders over hebben gedacht.

Op zijn Instagram-account deelde hij enkele gegevens van zijn La Primavera.

7000 calorieën

Zo vertelde hij hoeveel calorieën hij had verbruikt tijdens Milaan-Sanremo: over de gehele dag meer dan zevenduizend. Oftewel 26 bekertjes softijs, zeventien grote chocoladecookies of dertig chocoladerepen. "Wat zouden jullie eten na zo'n dag?", vroeg hij zijn volgers.

Dat Dillier in staat was om de kopgroep te controleren, daar zag het vorige week niet naar uit. De hardrijder, die in 2018 tweede werd in Parijs-Roubaix, stapte namelijk ziek uit Parijs-Nice.

Pelotonpraat
  • Photo: Luca Bettini/SCA/Cor Vos ┬ę 2024