Peter Sagan moet opnieuw ingreep aan het hart ondergaan

Peter Sagan moet voor de tweede keer in een maand tijd zijn mountainbike even aan de kant zetten.

Tour de France 2023 - stage 04

Een maand gelegen liet Peter Sagan na een mountainbikewedstrijd in Valencia na de finish een abnormaal hoge hartslag optekenen. De 34-jarige Slowaak ging onder het mes voor een ingreep aan zijn hart en kon snel weer de competitie hervatten.

Probleem niet verholpen

Het probleem blijkt nu echter niet verholpen te zijn. Tijdens het trainen voor een wedstrijd in Marseille kreeg Sagan opnieuw last van hartritmestoornissen. Hij moet daarom een tweede operatie aan het hart ondergaan. "Mijn hart heeft een soort pitstop nodig", schrijft de drievoudige wereldkampioen op Instagram.

Hij stelt zijn fans ook gerust. "Het is niks om je zorgen over te maken. Dankzij mijn vriend en sportcardioloog Roberto Corsetti weet ik dat ik snel weer op het zadel zit. Blijf op post, ik hou jullie op de hoogte."

(Lees verder onder de beelden)

Spelen in Parijs

Sagan zette vorig jaar na 121 profoverwinningen een punt achter zijn fenomenale wegcarrière. Zijn grootste triomfen zijn drie wereldtitels, zeven groene truien, de Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix en 12 etappes in de Tour.

Helemaal stoppen met fietsen, daar denkt de Slowaak voorlopig niet aan. Hij focust zich terug op het mountainbiken (hij was bij de junioren wereldkampioen) en wil deze zomer schitteren op de Olympische Spelen in Parijs. In aanloop naar Parijs 2024 rijdt hij een intensief programma met ook enkele wegkoersen.

Nieuws
  • Photo: Szymon Gruchalski/Cor Vos © 2023