📺 Wielrennen op tv deze week: de Hoogmis met Pasen en meer eendagswedstrijden!

Een wielerweek die vandaag begint en natuurlijk z'n hoogtepunt beleeft op Eerste Paasdag. Een overzicht met alle tv-tijden!

Benidorm Costa Blanca cyclocross 2024 men elite

Per dag nemen we de wielerweek met je door.  Na een maandag en een dinsdag zonder koers op tv is het vanaf vandaag opbouwen naar de grote climax aanstaande zondag, als de Ronde van Vlaanderen op het programma staat. Maar er is dus meer. We nemen je mee in ons overzicht!

Woensdag

Dwars Door Vlaanderen mannen, 14.00 uur Sporza (VRT1) en Eurosport 1 (finish rond 16.30 uur). Aan de start: Wout van Aert, Matteo Jorgenson, Mads Pedersen, Jasper Stuyven, Jasper Philipsen, Tim Wellens, Alberto Bettiol, Stefan Küng.

Wat te verwachten? Een voormalige supermarktploeg tegen de huidige supermarktploeg, oftewel (een gehandicapt) Visma | Lease a Bike vs. Lidl-Trek? Zonder de aanwezigheid van Mathieu van der Poel lijkt het daar wel op uit te draaien.

Dwars Door Vlaanderen vrouwen, helaas alleen te volgens via de digitale kanalen van Eurosport, de finish wordt rond 17.45 uur verwacht. Aan de start: Demi Vollering, Lotte Kopecky, Marianne Vos, Fem van Empel, Puck Pieterse, Shirin van Anrooij, Lucinda Brand, Elisa Longo Borghini.

Wat te verwachten? Voor het eerst alle jonge Nederlandse crossters (Pieterse, Van Empel en Van Anrooij) op de weg tegen elkaar. Wat kunnen ze tegen SD Worx? En trekt Vos haar goede start van het seizoen in Omloop Het Nieuwsblad door?

Paris-Camembert, 14.00 uur op de digitale kanalen van Eurosport. Aan de start: Benoit Cosnefroy, Guillaume Martin en we willen je de naam van Nederlander Alexander Konijn ook niet onthouden.

Wat te verwachten? dat je je lichaamsgewicht in Camembert kunt winnen, is het belangrijkste wat we je mee willen geven over deze letterlijk heerlijke wedstrijd.

Zaterdag

Volta NXT Limburg Classic, 14.00 uur op L1 (de regionale Limburgse zender). Aan de start: Pascal Eenkhoorn, Axel Laurence, Lars Boven, Paul Magnier, Pepijn Reinderink en... Thijs Zonneveld.

Wat te verwachten? Heel veel Limburgse heuveltjes, maar de koers is zeker niet zo zwaar als de Amstel Gold Race. Een rappe man als Axel Laurence moet dit zeker aankunnen; hij is dan ook onze topfavoriet - hij won in Catalonië immers al in de WorldTour.

GP Miguel Indurain, 15.30 uur op Eurosport 1. Aan de start: Maximillian Schachmann, Jai Hindley, Maxim Van Gils, Lennert Van Eetvelt en nog meer mannen die maandag aan de start staan van de Ronde van Baskenland - maar de deelnemerslijst is verre van compleet op dit moment.

Wat te verwachten? Met Warren Barguil, Simon Yates en uiteraard Alejandro Valverde op de erelijst weet je genoeg: het is voor de mannen met klimmersbenen in de GP Miguel Indurain.

Zondag

Ronde van Vlaanderen mannen, 9.15 uur Sporza, 9.45 uur Eurosport 1, NOS in de grote middaguitzending. Aan de start: Mathieu van der Poel, Wout van Aert, Mads Pedersen en verder dezelfde namen die ook in Dwars Door Vlaanderen, Gent-Wevelgem en de E3 goede sier maakten.

Wat te verwachten? Mathieu van der Poel tegen de rest. Met vooral een sterk blok van Lidl-Trek. Dat van Visma | Lease a Bike is door veel blessures wat gekortwiekt.

Ronde van Vlaanderen vrouwen, aansluitend aan de mannen op tv (op de digitale kanalen van Eurosport, Sporza en NOS al eerder). Aan de start: Demi Vollering, Lotte Kopecky, Marianne Vos, Fem van Empel, Puck Pieterse, Shirin van Anrooij, Lucinda Brand, Elisa Longo Borghini, Chloe Dygert, Kasia Niewiadoma.

Wat te verwachten? Kunnen de Nederlandse vrouwen het Lotte Kopecky lastig maken? De suprematie van SD Worx is dit jaar wat minder, dus het belooft een mooie koers te worden.

Achtergrond
  • Photo: Billy Ceusters/PN/Cor Vos © 2024