Mark Cavendish opnieuw op de sukkel na heropflakkering van klierkoorts

Mark Cavendish moet in zijn jacht op een 35e ritzege in de Tour afrekenen met een nieuwe opstoot van klierkoorts.

UAE Tour 2024 - stage 4

Mark Cavendish kondigde vorig jaar tijdens de Giro d'Italia zijn wielerafscheid aan, maar na het mislopen van zijn 35e ritzege in de Tour, besloot de Britse sprintbom er toch nog een jaartje bij te doen. Momenteel sukkelt hij echter met zijn gezondheid.

Uitstekend begin

Cavendish begon het seizoen uitstekend met een ritzege in de Ronde van Colombia, maar in de koersen die volgden kwam hij nooit aan sprinten toe.

Zijn beste resultaat was een 17e plek in de vijfde etappe van de UAE Tour. In Tirreno-Adriatico kwam hij niet verder dan een 152e plek en moest hij de koers zelfs verlaten nadat hij in een bergrit de tijdslimiet niet haalde. In zijn laatste koers, Milaan - Turijn, haalde hij de finish niet.

Klierkoorts

De reden voor die tegenvallende prestaties is een heropflakkering van klierkoorts. Cavendish kampt al zes jaar met het virus en af en toe krijgt hij last van een nieuwe opstoot. Het belangrijkste symptoom is chronische vermoeidheid.

'The Manx Express' is nu thuis aan het herstellen. Het is nog niet duidelijk wanneer hij terugkeert in competitie, maar Gent-Wevelgem (nu zondag) wordt sowieso geschrapt en zijn deelname aan de Scheldeprijs (3 april) is hoogst onzeker. Het is wel de bedoeling dat hij volgende week op the Island of Man de trainingen hervat.

Nieuws
  • Photo: Luca Bettini/SCA/Cor Vos © 2024