Van Aert over Van der Poel: 'Het is duidelijk dat Mathieu vorig jaar stap heeft gezet in vergelijking met vorige jaren'

Wout van Aert ziet dat Mathieu van der Poel in 2023 (en nu alweer) van een heel ander niveau is dan de jaren ervoor. Maar Van Aert vindt het ook mooi om tegen MVDP te rijden.

E3 Saxo Classic 2024

Vorig jaar moest Wout van Aert in de Ronde van Vlaanderen op de beslissende momenten zijn meerdere erkennen in Mathieu van der Poel (en Tadej Pogacar), dit seizoen was dat weer zo in de E3 Saxo Classic - al zal de val van Van Aert op de Paterberg ook een rol(letje) hebben gespeeld.

Helden

Het magazine helden sprak in de editie die vandaag in de winkels ligt handbalster Estavana Polman en marathonloopster Anne Lujten, maar heeft ook een groot interview met Wout van Aert. In dat gesprek met interviewer Jasper Boks gaat hij ook in op de verhoudingen met eeuwige rivaal Mathieu van der Poel.

Maar eerst blikt hij terug op z'n eigen prestaties van het vorige jaar. Hij zegt onder meer dat we niet de Wout van Aert van weleer zagen in 2023.

"Ik ben niet op mijn best geweest in 2023, heb me afgelopen jaar nooit zo gevoeld als in 2022. Ik had steeds het gevoel dat ik dat ene procentje miste. De resultaten waren nog best goed, maar ik denk dat ik beter kan."

Van der Poel

De vraag is of hij, als hij zelf beter is dan in 2023 de strijd aan kan binden met Mathieu van der Poel, die dit seizoen ook weer ijzersterk is. De Belg vindt het in ieder geval mooi om tegen de wereldkampioen te koersen.

"Ik geniet van elke race tegen Mathieu en ik vind het alleen maar mooi om de strijd aan te gaan met hem. Het is duidelijk dat als Mathieu zo koerst als in 2023, het lastig is om hem te verslaan. Hij heeft vorig jaar echt een stap gemaakt in vergelijking met de jaren daarvoor. Hij bewees dat opnieuw bij het WK in Glasgow. Dat was echt een superzware wedstrijd."

"Ik vind dat Mathieu als hij de vorm heeft van 2023 een beetje boven de rest uitsteekt. Voor mij is hij de grote favoriet voor de klassiekers. Als hij dat niveau opnieuw haalt, zal het al lastig genoeg zijn om hem te volgen. Dus het is denk ik aan Mathieu om de koers te maken."

Het hele interview lees je in Helden, dat vanaf heden verkrijgbaar is in de winkels en op internet te bestellen is

Achtergrond
  • Photo: Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2024