'Tour is nu de ideale voorbereiding voor Wout van Aert op de Olympische Spelen'

Wout van Aert zit nu waarschijnlijk nog helemaal in zak en as, maar mensen rond hem denken al aan wat er nog in het vat zit dit seizoen.

Dwars door Vlaanderen 2024 men

Z'n voorjaar was in één klap weg. In de gevaarlijke afdaling richting de Kanarieberg kwam hij afgelopen woensdag hard ten val en brak hij z'n sleutelbeen, enkele ribben en een borstbeen. Weg Ronde van Vlaanderen, weg Parijs-Roubaix, de koersen waar Van Aert meer dan ooit z'n zinnen op had gezet.

Andere aanpak?

Daarna zou hij de Giro voor het eerst in z'n carrière gaan rijden, maar daarachter staat nu ook een groot vraagteken. Van Aert zal daar sowieso niet met de voorbereiding die hij normaal zou hebben, kunnen starten. Maar misschien moet hij het wel helemaal anders aanpakken.

Dat zou zeker gezien de woorden van bondsdokter Kris Van der Mieren in Het Nieuwsblad een logische weg zijn. "Je kan het borstbeen operatief stabiliseren door er een plaatje op te zetten, maar dan nog moet het genezen en heeft het zeker vier à zes weken nodig vooraleer je iets van stabilisatie hebt. Voor een volledige genezing zijn er meerdere maanden nodig."

Belgische bondscoach

Bondscoach Sven Vanthourenhout denkt in ieder geval dat Van Aerts weg naar de Spelen, een belangrijk doel dat Van Aert aankruiste aan het begin van het seizoen, nu anders zal moeten verlopen. De tijdrit en de wegrit zijn vlak na de Tour de France - respectievelijk op 27 juli en 3 augustus.

"Als Wouts revalidatie perfect verloopt, mogen de Spelen geen probleem zijn. De Tour rijden is dan de ideale voorbereiding, maar we spreken wel over Visma | Lease a Bike, waar elke schakel in de ploeg cruciaal is. Het is niet evident om Wout op te stellen om enkel om conditie op te bouwen."

Achtergrond
  • Photo: Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2024