๐Ÿ“ธ Visma - LAB onthult unieke podiumtrui, EF Education-EasyPost met retroshirt naar de Ronde

Minstens twee ploegen zullen zondag in een gloednieuwe trui aan de start van de Ronde van Vlaanderen verschijnen.

Vroeger koersten renners een heel jaar lang (of zelfs meerdere seizoenen) in hetzelfde shirt. Tegenwoordig maken veel ploegen er echter een gewoonte van om een speciale outfit te laten ontwerpen voor de grote rondes. Zelfs tijdens eendagsklassiekers zien we steeds meer unieke truien opduiken.

Zo zullen de coureurs en coureuses van EF Education-EasyPost komende zondag in een gloednieuwe en unieke trui schitteren in de Vlaamse Ardennen. Kledingsponsor Rapha heeft ter ere van haar 20e verjaardag een trui met retro design ontworpen.

"Het is een eerbetoon aan alle renners die over de kasseien hebben gerammeld en zich door wind en modder hebben geworsteld om glorie te winnen in de noordelijke klassiekers", klinkt het. Ook de Cannondale fiets kreeg een nieuw laagje verf.

Ook de renners van Visma - Lease a Bike, helaas zonder Wout van Aert, maar wel met Dylan van Baarle en Matteo Jorgenson, verschijnen zondag in het nieuw aan de start. Ze zullen niet in een nieuwe outfit koersen, maar wel een unieke 'podiumtrui' dragen tijdens de ploegenpresentatie op de Grote Markt in Antwerpen.

Mathieu van der Poel is zondag torenhoog favoriet en kan wielergeschiedenis schrijven door het record van onder meer Boonen, Cancellara en Museeuw te evenaren. De grote afwezigen zijn Wout van Aert en Jasper Stuyven, die vrijdag zwaar ten van komen.

Mads Pedersen raakte ook betrokken bij die valpartij, maar liep geen noemenswaardige verwondingen op. De Deense ex-wereldkampioen verschijnt zondag wél aan de start, maar uiteraard met de nodige vraagtekens.