Wordt gehavende Pedersen grootste uitdager Van der Poel: 'Je moet 100 procent zijn in de Ronde, en dat ben ik niet'

Mads Pedersen won afgelopen weekend Gent-Wevelgem, maar woensdag viel hij hard in Dwars door Vlaanderen.

Gent-Wevelgem 2024

In tegenstelling tot Wout van Aert en zijn ploegmaat Jasper Stuyven kwam Pedersen er relatief goed vanaf. Hij is gehavend, maar brak in elk geval niets. Hoe dan ook is het niet ideaal richting de Ronde van Vlaanderen. "Ik heb al betere dagen gekend, laten we het zo stellen", vertelde de kopman tijdens een online-persmoment.

Operatietafel

"Een val aan die snelheid is altijd pijnlijk. Het was geen ideale voorbereiding op zondag, maar het kon veel erger zijn. Ik had nu ook op de operatietafel kunnen liggen, maar ik weet ook dat je honderd procent moet zijn om de Ronde te winnen. En dat ben ik niet. Aan de andere kant: alles is mogelijk en misschien valt alles wel op zijn plaats."

Voorlopig is Pedersen nog vooral bezig met herstellen, met in zo goed mogelijke conditie aan de start te staan van de Ronde van Vlaanderen. Echt nagedacht over de tactiek heeft hij dan ook nog niet.

Ferme lap

"Eén ding is zeker: het wordt een bijzonder zware race. Niet enkel door mijn pijntjes, maar ook omdat mogelijk enkele jongens er van bij het begin een ferme lap op gaan geven."

De kracht van Lidl-Trek is met het wegvallen van Stuyven en Alex Kirsch enigszins onthoofd, maar toch staat er nog een sterke ploeg.

"Ik ben niet de persoon die de tactieken maakt, maar we kunnen niet zomaar achteroverleunen en andere teams het werk laten doen."

Achtergrond
  • Photo: Jan de Meuleneir/PN/Cor Vos © 2024