Deze 15 Nederlanders starten in de Ronde van Vlaanderen!

Deze 15 Nederlanders hopen vandaag in de Ronde van Vlaanderen iets moois te laten zien.

Volta NXT Classic 2024

Ten eerste is er natuurlijk Mathieu van der Poel, die als absolute topfavoriet van start gaat in de Ronde. Hij heeft één Nederlandse ploeggenoot die de koers onder controle moet zien te houden: Oscar Riesebeek. Zij zullen het moeten opnemen tegen onder meer de Nederlanders van Team Visma | Lease a Bike: Mick en Tim van Dijke en Dylan van Baarle.

Bij Team dsm-firmenich PostNL staan er ook drie Nederlandse renners op het wedstrijdformulier, namelijk Nils Eekhoff, Tim Naberman en Frank van den Broek. Die laatste kleurde zaterdag nog de finale van de Volta NXT Classic. De Warmonder werd negende.

Snelle mannen

Alpecin-Deceuninck en Team Visma | Lease a Bike behoren tot de sterkste blokken, maar ook Lidl-Trek mag er ondanks het wegvallen van Jasper Stuyven en Alex Kirsch nog steeds zijn. Daan Hoole heeft een van de vrijgekomen plekjes ingenomen.

Dan zijn er nog de nodige snelle renners die hopen iets te kunnen laten zien: Mike Teunissen (Intermarché-Wanty), David Dekker (Team Arkéa-B&B), Cees Bol (Astana Qazaqstan Team), Marijn van den Berg (EF Education-EasyPost), Elmar Reinders (Team Jayco-AlUla) en Rick Pluimers (Tudor Pro Cycling).

Nieuws
  • Photo: Davy Rietbergen/Cor Vos © 2024