Richard Plugge over Van Aert: 'Hij staat te springen, hij zit er mentaal goed in'

Wout van Aert wordt nodig gemist in de Ronde van Vlaanderen, maar zelfs kijkt hij alweer voorzichtig vooruit.

Ronde vanVlaanderen 2024 men

Richard Plugge vertelt in gesprek met WielerFlits dat hij Van Aert afgelopen vrijdag bezocht in het ziekenhuis, en zaterdag sprak de ploegbaas de kopman nog via de telefoon. "Hij is inmiddels weer thuis en naar omstandigheden gaat het goed, zoals je dat dan zegt. Maar het is natuurlijk een vreselijke val geweest."

Mentaal was het zwaar omdat zijn twee grote doelen in het voorjaar zijn weggevallen. Toch kijkt de Belg alweer enigszins vooruit. "Hij ziet ernaar uit dat hij weer kan opstappen en kan trainen voor de volgende wedstrijden. Mentaal zit hij er goed in. Het is aan iedereen dat we dat op het juiste moment en op de juiste manier doen. Hij staat te springen."

Nieuwe plannen

Niet dat hij de Ronde en Roubaix al helemaal vergeten is. "Voorlopig moet hij echt nog herstellen, dat beseft hij zelf ook heel goed. Dat moeten we eerst rustig de kans geven. Daarna kunnen we pas plannen maken. Maar hij wil weer heel graag. Zijn veerkracht is een van zijn sterkste punten. Dat gaat hem nog sterker terug laten komen."

Over een nieuw programma is nog niet nagedacht, aldus de Leidenaar. "Dat moeten we echt later pas bekijken. Het is net gebeurd, hij is net terug uit het ziekenhuis. We moeten kijken hoelang hij moet herstellen. Daar hebben we nog geen idee van. Daar moeten we echt één, twee weken over laten gaan voordat we daar een planning op kunnen maken."

Nieuws
  • Photo: Nico Vereecken/PN/Cor Vos © 2024