Tiesj Benoot en Visma | Lease a Bike kennen pechdag: 'Matteo deed er alles aan om Mathieu bij te halen, maar is zichzelf tegengekomen'

Tiesj Benoot deed mee in de finale, maar kende al met al een dag om snel te vergeten in de Ronde van Vlaanderen.

Ronde vanVlaanderen 2024 men

Zo'n beetje halfweg koers had Team Visma | Lease a Bike een goede situatie gecreëerd. Tiesj Benoot en Dylan van Baarle raakten voorop, terwijl Mathieu van der Poel de slag had gemist. De wereldkampioen overbrugde het gat uiteindelijk zelf met een flinke inspanning.

Benoot kwam uiteindelijk niet meer in het stuk voor. "Ik had goede benen, maar op de tweede keer Kwaremont zat ik ietsje te ver. Ik maakte daarna een foutje en daardoor stond mijn derailleur scheef. Op de Koppenberg kon ik niet naar mijn laagste versnelling. Toch deed ik nog mee voor het podium, maar ik reed lek. Ik finishte op de fiets van Tim van Dijke. Het was een pechdag."

Jorgenson

Op de Koppenberg stond ook Benoot stil, omdat bijna iedereen voor hem wegslipte. "Het mag wel van mij, hoor. Het was overleven, maar ik denk dat ik naar boven had kunnen rijden. Ik ging allerlei mensen voorbij, maar ineens stond iedereen voor me stil. Het was een zware dag."

"Nochtans hadden we voor de Berendries een mooie move gemaakt, maar Mathieu zat met nog te veel ploegmaten. Ik hoorde dat Matteo na de Koppenberg op twintig à dertig seconden zat. Hij heeft er alles aan gedaan om Mathieu bij te halen, maar daarbij is hij zichzelf ook tegengekomen."

Nieuws
  • Photo:Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2024