Vader Adrie kijkt na Ronde-winst Van der Poel alvast naar Parijs-Roubaix: 'Hoop op een natte editie'

Mathieu van der Poel won zondag voor de derde keer de Ronde van Vlaanderen. Het was volgens vader Adrie het perfecte scenario.

Ronde vanVlaanderen 2024 men

Door zijn zege in Vlaanderens Mooiste is Van der Poel nu mede-recordhouder. Samen met onder anderen Johan Museeuw en Tom Boonen. Adrie van der Poel vertelde over de koers in gesprek met WielerFlits.

Genieten

"Op voorhand was dit de moeilijkste om te winnen, omdat alle druk naar de ploeg werd geschoven. Misschien hebben de weersomstandigheden een handje geholpen, maar we moeten blij zijn met deze koers."

Adrie vertelt dat zijn zoon zoveel mogelijk moet genieten van de zege. "Je wint niet zomaar al die koersen. Dat is een categorie renners van uitzonderlijke klasse op een specifiek gebied. Dat is mooi en iets waar Mathieu enkel van kon dromen. Hij moet er proberen zoveel als mogelijk van te genieten."

Parijs-Roubaix

Van der Poel was vooraf de te kloppen man. "Die druk kan je wel wegcijferen. Twee keer gewonnen, twee keer tweede, een keer vierde, waarom zou je vandaag met druk rijden? De ploeg werkt al een paar jaar achter elkaar naar deze periode toe. Hij heeft al laten zien dat het conditioneel goed zit. Dan moet het vandaag gewoon meezitten."

Volgende week wacht Parijs-Roubaix. "Veel ploegen gaan afwachten, dus ik hoop op een natte Parijs-Roubaix. Zolang de winst in de ploeg blijft zijn we tevreden. Jasper heeft de koers gewonnen die hij graag wilde winnen en vandaag wint Matje de koers die hij graag wilde winnen. Dus dan ga je makkelijker naar Roubaix als ploeg."

Achtergrond
  • Photo: Nico Vereecken/PN/Cor Vos © 2024