Van der Poel trekt naar Spanje na Vlaanderen-zege: 'Het begon op het einde een Harrogate-verhaal te worden'

Mathieu van der Poel won voor de derde keer in zijn loopbaan de Ronde van Vlaanderen.

Ronde vanVlaanderen 2024 men

Hij moest er diep voor gaan, want aan het einde zat de wereldkampioen er compleet doorheen. Even later in de Sporza-studio was hij alweer wat meer bij de mensen. Op de Koppenberg sloeg hij de beslissende slag. Matteo Jorgenson kon nog het dichtst blijven, maar verloor snel terrein.

Taaienberg

Van der Poel dacht eraan om hem terug te laten komen. "Ik was alleen niet zeker dat hij ging meerijden, en dat wilde ik voorkomen. Ik had in mijn hoofd dat ik tot de top van de Taaienberg zou rijden en daar had ik gelukkig een grote voorsprong. Op het eind was het volledig op. Ik was blij dat ik die voorsprong bijeen had gereden, want er zat geen versnelling meer in."

"Het was hopen dat ik snel aan de meet zou zijn, want het begon een beetje een Harrogate-verhaal te worden. Iedereen weet dat voeding cruciaal is, maar je moet het ook kunnen wegkrijgen. Ik vind het sowieso moeilijk om te blijven drinken in deze omstandigheden. Het heeft er ingehakt."

Spanje

In de voorfinale was er een lastige situatie voor Van der Poel, die onder anderen Mads Pedersen, Dylan van Baarle en Tiesj Benoot zag anticiperen.

"Het was perfect dat Gianni mee was, maar toen die grote groep vertrok, had dat gevaarlijk kunnen zijn. De ploeg heeft het goed gedaan. Ik heb gevraagd dat ze gingen rijden in plaats van telkens gingen meespringen."

In aanloop naar Parijs-Roubaix, de Amstel Gold Race en Luik-Bastenaken-Luik trekt Van der Poel terug naar Spanje. "In Luik kom ik andere kleppers tegen. Ik ben realistisch genoeg om te weten dat als zij top zijn, dat ik waarschijnlijk niet kan volgen. Als ik mijn vlucht haal, ga ik deze week richting Spanje. Die vlucht is rond negen uur, normaal gaat dat lukken."

Achtergrond
  • Photo: Peter de Voecht/PN/Cor Vos © 2024