🎥 Evenepoel komt ten val, Roglic rijdt verkeerd in openingstijdrit Ronde van het Baskenland

Remco Evenepoel komt niet ongeschonden uit de openingstijdrit en Primoz Roglic nam een verkeerde afslag.

Chaos in de Ronde van het Baskenland! Remco Evenepoel is tijdens de openingstijdrit onderuit gegaan in één van de eerste bochten. De wereldkampioen tijdrijden was gehavend, maar kon gelukkig wel zijn weg verder zetten. Hij was aan de finish 14 seconden trager dan Primoz Roglic.

Roglic reed helemaal op het einde overigens verkeerd (hij volgde de afleiding van de volgwagens), maar maakte snel rechtsomkeer en kon zo de schade beperken. Opvallend: de Sloveen reed met een 'sokhelm' die vanaf vandaag verboden is. Evenepoel vertelde na de finish dat de UCI een mail stuurde dat het verbod wel degelijk vanaf 1 april, en niet 2 april, van kracht is.

Verder is Tom Pidcock ten val gekomen tijdens de verkenning. De Britse alleskunner is naar het ziekenhuis gebracht voor verder onderzoek. Beelden van de val van Evenepoel en een verkeerd rijdende Roglic kan u hieronder bekijken.

Val Remco Evenepoel

Roglic rijdt verkeerd

Reactie Evenepoel

Evenepoel zei na afloop aan Het Nieuwsblad dat de val zijn eigen schuld was. "Ik gleed weg. Dat kan gebeuren. Het gebeurde zo snel dat ik niet besefte wat er gebeurd was. Ik denk niet dat ik te veel risico’s nam. Maar het is natuurlijk maar een tijdrit van 10 kilometer dus je wil zo snel mogelijk door een bocht. Misschien toch iets te veel gesmeten.”

"Risico’s neem je zelf en als je op de grond gaat is het je eigen fout", vervolgde de wereldkampioen tijdrijden. Het was wel een heel mooie tijdrit. De start was best wel technisch met heel wat smalle bochtjes. Maar dat is voor iedereen. Het is mijn eigen schuld dat ik er lag."

Of hij zonder die val had kunnen winnen? "Door dat hele akkefietje verlies ik zo toch een seconde of 20. Dat is het verschil tussen winst en verlies. Ik had zo normaal inderdaad voor Roglic geëindigd, maar dat is achteraf altijd makkelijk gezegd. Ik had maar niet moeten vallen.”