🎥 Pogacar stoomt zich klaar voor de Giro... door met rivalen in de bergen te trainen

De klimploeg van INEOS Grenadiers en Tadej Pogacar werken in aanloop naar de Giro een hoogtestage af in de Sierra Nevada.

Over een maand wordt in Turijn het startschot gegeven van de 107e editie van de Giro d'Italia. Tadej Pogacar is torenhoog favoriet en de concurrentie oogt niet bijzonder sterk. Zijn grootste belagers zijn Geraint Thomas, Cian Uijtdebroeks, Thymen Arensman en Ben O'Connnor.

Sierra Nevada

Pogacar vertoeft momenteel in de Sierra Nevada, in het Zuiden van Spanje, waar hij op hoogte traint. Het toeval wil dat ook (een deel van) de Giro-selectie van INEOS Grenadiers daar momenteel op hoogtestage is.

Geraint Thomas, Thymen Arensman, Tobias Foss, Filippo Ganna en Salvatore Puccio zijn Pogacar maandag ook effectief tegen het lijf gelopen. 'Hoe meer zielen, hoe meer vreugd', moeten ze gedacht hebben, want Pogacar sloot zich aan bij de mannen van INEOS. Het gezelschap maakte er een pittig, maar gezellig ritje in de bergen van.

(Lees verder onder de video)

5,5 uur training

Dat het een zware training was, bewees Filippo Ganna op Strava. Ze zaten 5,5 uur in het zadel, goed voor 134 kilometer en 4286 hoogtemeters. De rit eindigde met een klim buiten categorie. Na 22 kilometer zwoegen bereikten ze de top in skioord Pradollano, op een hoogte van 2119 meter.

Parkoers Giro

Het parkoers van de Giro is minder zwaar dan de voorbije jaren. Er zijn in totaal zes aankomsten bergop. Het dak van de Giro is de mythische Stelvio (19.6 km, 7.4%), op een hoogte van 2760 meter. Er zijn twee tijdritten en een graveletappe op dag zes.

Pelotonpraat
  • Foto: Instagram/gannafilippo