Milan Vader keert twee jaar na zwaar ongeval terug in Ronde van Baskenland: 'Ben al aantal keer terug geweest naar de plek van de val'

Milan Vader is terug in de Ronde van Baskenland. De koers waar hij twee jaar terug bijna het leven liet.

Volta ao Algarve em Bicicleta 2024 stage 2

Het verhaal is bekend: de Zeeuw kwam twee jaar terug hard ten val in een afdaling in de Ronde van Baskenland. Door het snelle en adequate ingrijpen van de ploegarts overleefde Vader een gescheurde halsslagader, maar door meerdere breuken in zijn lichaam stond hij wel aan de vooravond van een zeer intensieve en lange revalidatie. Nog in hetzelfde jaar keerde Vader echter weer terug.

Twee jaar later is hij terug in de Ronde van Baskenland. Een complex heeft Vader desondanks niet opgelopen, zo vertelt hij tegen Sporza. "Sinds de val ben ik hier al zeker drie keer geweest. Het voelt gewoon goed. Onbewust kom ik graag terug in het Baskenland."

Plek van ongeval

Dolgraag wilde Vader dan ook rijden in de Ronde van Baskenland, waar hij een knechtenrol vervult voor kopman Jonas Vingegaard. "Ik had veel zin om hier naartoe te komen. Het is een heel speciale plek met veel goede herinneringen. Ik heb hier veel geleerd en de band met mijn familie en mijn vriendin is ook hechter geworden."

"Ik heb helemaal geen schrik om weer te vallen. Ik ben zelfs al een aantal keer op de plaats van het ongeval geweest. In oktober was ik er nog eens met mijn vriendin."

Nieuws
  • Photo: Szymon Gruchalski/Cor Vos © 2024