🎥 Lorena Wiebes klopt Charlotte Kool en wint Scheldeprijs voor vierde (!) keer op rij

De Scheldeprijs voor vrouwen bestaat sinds 2021 en is nooit door een andere renster dan Lorena Wiebes gewonnen.

Scheldeprijs 2024 vrouwen

Ondanks een stevige wind zijn de rensters er in de Scheldeprijs niet in geslaagd om waaiers te vormen en een massasprint te ontlopen. De finale werd vanwege het kletsnatte wegdek ontsierd door meerdere valpartijen. Anneke Dijkstra en Wilma Aintila bleven uit de miserie en trokken ten aanval.

De Nederlandse en de Finse leken een vogel voor de kat, maar hielden verbazingwekkend goed stand. Pas op anderhalve kilometer van de streep werden ze door de sprintersploegen bij de lurven gegrepen en zo werd er in Schoten toch gesprint.

Lorena Wiebes klopte klopte met overmacht landgenote Charlotte Kool (dsm-firmenich PostNL) en de Italiaanse Martina Fidanza (CERATIZIT-WNT). De 25-jarige topsprintster van SD Worx-Protime wint zo voor de vierde opeenvolgende keer de Scheldeprijs. Beelden en uitslag:

"Perfect rapport? Zeker!", reageerde Wiebes in het flashinterview. "Ik denk dat het een hele eerlijke sprint was op het einde. Ik zag dat Balsamo op links aanging, toen ging ik ook. De meiden hebben er hard voor gevochten. In zo'n sprint moet alles op zijn plek vallen."

Waarom Wiebes over de meet 'fladderde'? "Met het team hebben we iets met Jan Smit en dit was Vogelvrij (een nummer van de Nederlandse zanger). “Ik heb in de Ronde van Drenthe Mijn gitaar gedaan. Nu moet ik denken aan een volgende.”

Nieuws
  • Photo: Rafa Gomez/SCA/Cor Vos © 2024