🎥 'Is dit een grap?': Mathieu van der Poel is geen fan van omstreden 'chicane' voor Bos van Wallers

De aanloop naar de gevreesde kasseistrook is om veiligheidsredenen aangepast, maar de wereldkampioen heeft er zijn bedenkingen bij.

De passage door het Bos van Wallers tijdens Parijs-Roubaix is al enkele jaren voer voor discussie. De gevreesde kasseistrook is vaak een spelbreker omdat heel wat renners er keihard onderuit gaan op de kasseien, met serieuze verwondingen en opgaves als gevolg. Daar heeft organisator ASO nu iets op gevonden.

De aanloop naar het Bos van Wallers is namelijk gewijzigd. Via een 'chicane', een bochtig stukje parkoers afgezet met dranghekkens, hopen ze de snelheid waarmee renners de kasseien opvlammen, te minderen. Dat moet de veiligheid ten goede komen.

"Het parkoers zal een chicane nemen net voor het oprijden van de kasseistrook, om zo de snelheid waarmee de renners aan de strook beginnen af te remmen, en het risico op valpartijen op de kasseien te verminderen", klinkt het.

Toen op sociale media de eerste beelden van die chicane opdoken, kwam er meteen hevige kritiek. Ook Mathieu van der Poel, zondag topfavoriet, plaatst vraagtekens achter die gewijzigde aanloop. "Is dit een grap", reageerde hij op X (het voormalige Twitter).

De meningen zijn duidelijk verdeeld. Ex-winnaar Dylan van Baarle is bijvoorbeeld wel fan van de chicane. Hij kwam vorig jaar zwaar ten val in het Bos van Wallers en liep daarbij een breukje in zijn hand en schouder op.