📸 Roglic toont 'herinneringen' en flink gehavend lijf na dubbele valpartij in Baskenland

Het lijf van Primoz Roglic is voor de zoveelste keer van boven tot onder opgelapt en ingepakt met pleisters.

Primoz Roglic was één van de ongelukkigen die tijdens de vierde etappe in de Ronde van het Baskenland betrokken raakte bij een zware valpartij. Heel wat renners gingen toen aan hoge snelheid onderuit in een afdaling.

In tegenstelling tot Jonas Vingegaard, Remco Evenepoel, Steff Cras en Jay Vine, komt de 34-jarige Sloveen er nog relatief goed vanaf. Er werden in het ziekenhuis geen breuken of andere noemenswaardige blessures vastgesteld. Wel liep hij heel wat lelijk schaafwonden op.

Die schaafwonden zijn niet enkel het resultaat van die val in de vierde etappe. Een dag eerder ging hij ook al eens tegen de vlakte. Via Instagram gaf Roglic een update over zijn blessures en toonde hij foto's van zijn 'herinneringen' aan de Ronde van het Baskenland.

Die herinneringen zijn een hele hoop pleisters. Op de derde foto zien we zijn flink gehavende lijf dat van boven tot onder opgelapt is met pleisters. "Ik voel me al een beetje beter", schreef hij. "Ik wens iedereen een snel herstel. Ik zie jullie weer in koers."

Het is lang niet de eerste keer dat Roglic zijn lichaam moet inpakken met pleisters na het oplopen van hevige schaafwonden. Zo reed hij na een val in de Tour van 2021 nog vijf etappes ingepakt als een 'mummie' verder, alvorens hij de handdoek in de ring gooide.

Ardennenklassiekers?

Voorlopig staan de Waalse Pijl (17 april) en Luik-Bastenaken-Luik (21 april) nog steeds op zijn programma, maar het is niet duidelijk of Roglic straks effectief zal afzakken naar de Ardennen. Naast de vele schaafwonden, zou hij volgens Het Laatste Nieuws ook last hebben van de knie en minstens een week niet kunnen fietsen.

Achtergrond
  • Foto: Instagram/primozroglic