Mads Pedersen over Mathieu van der Poel: 'Deze gast... de superster van het wielrennen'

Mads Pedersen is zelf een wereldtopper, maar kijkt enorm op tegen Mathieu van der Poel. Hij is zeer lovend over de wereldkampioen.

Paris - Roubaix elite men 2024

Mads Pedersen maakte zondag van dichtbij - nou ja, tot-ie weg was dan... - mee hoe het is om Parijs-Roubaix met Mathieu van der Poel te rijden.

Pedersen applaudisseert uitgebreid voor Van der Poel

Pedersen kon niet volgen toen Van der Poel op de strook van Orchies op zestig kilometer van de streep wegreed en werd uiteindelijk in het groepje met Jasper Philipsen, Nils Politt (en eerst nog Stefan Küng) derde.

Op het podium in Roubaix viel op dat hij uitgebreid te tijd nam om te applaudisseren voor Van der Poel. Hij zette zijn kassei die hij kreeg voor plek drie ervoor op de grond naast z'n bos bloemen.

Lofzang op MVDP

Pedersen heeft dan ook groot respect en diepe bewondering voor Van der Poel, zei hij tegen de NOS. "Ik reed een prima wedstrijd, als je Mathieu erbuiten laat...'', was zijn eerste commentaar met een glimlach om de mond.

Hij gaat verder met zijn lofzang op MVDP. "Hij reed in wezen zijn eigen koers. Deze gast... Hij is de superster van het wielrennen. Ik weet het niet, man. Hij is gewoon zoveel beter dan de rest; ik ben lang niet zo goed als hij", aldus de nederige Pedersen.

De twee zijn generatiegenoten en komen goed overeen. Ze delen hun passie voor snelle auto's en koersen op de weg al hun hele carrière tegen elkaar, van jongs af aan.

Rust

Dat Pedersen ook Van der Poels ploeggenoot nog voor moest laten gaan, was niet meer dan logisch. "Alpecin-Deceuninck reed indrukwekkend. Jasper kloppen is normaal al lastig, maar nu had hij ook nog een hele tijd in het wiel kunnen zitten. Ik ben blij met het podium."

Voor Pedersen zit het voorjaar er nu op. "Ik ga nu terug naar huis om wat te rusten en eindelijk m'n familie en vrouw weer eens te zien na de vele koersen en trainingskampen. M'n volgende wedstrijd is de Dauphiné."

Achtergrond
  • Photo: Tim van Wichelen/Cor Vos © 2024