🎥 Movistar-verzorger heeft het aan de stok met toeschouwers tijdens Parijs-Roubaix

'Wielerhooligans' hadden het tijdens Parijs-Roubaix blijkbaar niet enkele gemunt op Mathieu van der Poel...

Parijs-Roubaix is zoals gevreesd ontsierd door wantoestanden langs het parkoers en niet alleen Mathieu van der Poel werd het slachtoffer. Op sociale media zijn namelijk beelden opgedoken van een incident tussen iemand uit een busje van Movistar en een groepje toeschouwers langs een kasseistrook.

Wat precies de aanleiding was, is niet helemaal duidelijk. In de video zien we een groepje enthousiaste supporters (met Vlaamse vlaggen) juichen en hun armen in de lucht steken, telkens een volgwagen passeert. Wanneer een busje van Movistar (het zou gaan om vrijwilligers die bidons uitdelen) voorbij rijdt, gaat het echter mis.

Woordenwisseling

Enkelingen klopten op de wagen en dat irriteerde de chauffeur in die mate dat hij de rempedaal induwde, uitstapte en verhaal ging halen. "Wat was het probleem?", vraagt hij.

Vervolgens komt het tot een woordenwisseling en horen we onder meer 'hou u muil' en 'mongool'. De man wordt tot bedaren gebracht door zijn collega. Iemand anders houdt dan weer een agressieveling onder bedwang, die onder invloed van alcohol lijkt, en andermaal op de wagen klopt.

Door het incident, dat een halve minuut duurde, was er even file op die kasseistrook. Opmerkelijk: twee Franse agenten op moto's stonden erbij en keken er naar en dat leidde tot hilariteit in het publiek. De beelden kan u hieronder bekijken.

Een ander bizar incident speelde zich af op 42 kilometer van de streep. Een Vlaamse vrouw kon het blijkbaar maar moeilijk verkroppen dat Mathieu van der Poel bezig was aan een epische solo. Ze gooide dan maar een petje richting zijn voorwiel.

Volgens Het Nieuwsblad gaat het om een Vlaamse en is ze van plan om zichzelf aan te geven. Ze zou fan zijn van Mathieu van der Poel, wat er op wijst dat ze het petje niet met opzet gooide.

Achtergrond
  • Foto: X/lasgafasdesolda