🎥 Peloton lacht met wielertoerist die tijdens Brabantse Pijl in de berm ligt

Hoe de wielertoerist op een kaarsrechte baan in de graskant kon sukkelen, is voorlopig één groot mysterie.

Opmerkelijk beeld tijdens de Brabantse Pijl: in de voorposten van het peloton deden enkele renners teken dat iemand ten val gekomen was. De renner die op de grond lag, had echter helemaal geen straks koerspakje met rugnummer aan!

Het ging om een wielertoerist die op het fietspad onderuit was gegaan, net toen het peloton passeerde. Hoe dat op een kaarsrecht fietspad zonder straatmeubilair en collega-weggebruikers kon gebeuren, is niet meteen duidelijk.

Schrok de man van het aanstormende peloton (hij leek van de tegengestelde richting te komen) en wilde hij zich uit de voeten maken? Of had hij een biertje te veel op? In het peloton konden ze er alvast om lachen. We hopen dat de man zich niet bezeerd heeft. De beelden:

De Brabantse Pijl werd uiteindelijk gewonnen door Benoît Cosnefroy. De 28-jarige Fransman van Decathlon AG2R La Mondiale klopte Dylan Teuns en Tim Wellens in een sprint der stervende zwanen.

Bij de vrouwen mocht Elisa Longo Borghini (Lidl-Trek) juichen. De 32-jarige Italiaanse kampioene rekende op Holstheide (1 km, 5.2%) af met Demi Vollering en soleerde naar de zege. Vollering werd tweede, voor Alexandra Manly.

Pelotonpraat
  • Foto: X/BikeBlz