Lefevere: 'Blijkbaar niet goed voor de sfeer als ik mijn mening geef, maar verstopt in mijn broekzakken bal ik geregeld mijn vuisten uit frustratie''

Het is niet het voorjaar van Soudal Quick-Step. Patrick Lefevere en de rest van de staf zaten na Parijs-Roubaix samen.

Ronde vanVlaanderen 2024 men

Daarbij zaten Lefevere, ploegleiders en trainers samen. Een eenduidig antwoord vonden ze niet, maar er kwamen meerdere vraagstukken op tafel, aldus de ploegbaas in zijn column voor Het Nieuwsblad. "Ik ken mezelf goed genoeg om te weten dat ik misschien niet met de meest moderne bril naar het wielrennen kijk, maar het heeft mij er niet van weerhouden om een paar oldskool hypotheses op tafel te leggen."

Eén daarvan: moeten voorjaarsrenners op hoogtestage? "Ik twijfel daaraan en verwijs graag naar een inzicht van verzorger en scout Johan Molly, iemand die met dezelfde ‘oude’ bril naar de koers kijkt als ik. De renners die scoren in het voorjaar – achter Mathieu van der Poel – zijn degene die in februari net wel de kleine voorjaarskoersen rijden."

Niet dramatiseren

Toch benadrukt Lefevere ook de successen van onder andere Tim Merlier. "We moeten de situatie niet dramatiseren. Op dit moment hebben we nog altijd dertien koersen gewonnen. Alleen UAE Team Emirates en Visma-Lease a Bike doen beter. Mijn sponsors hanteren de helikopterview en mikken sowieso vooral op het buitenland."

"Remco in Portugal en Landa in Spanje maakt hen zeker gelukkig. Het zijn de Vlaamse fans en media die een fixatie op klassiekers hebben, maar eerlijk is eerlijk: voor een stuk deel ik die, natuurlijk."

De ploegbaas geeft toe dat het desondanks frustrerend is en dat hij probeert om het tij te keren. "Maar die rol komt momenteel neer op zwijgen en de lonen betalen. Blijkbaar is het niet goed voor de sfeer als ik te veel en te ongezouten mijn mening zeg. Maar ik zie wat ik zie en ik voel wat ik voel. Goed verstopt in mijn broekzakken bal ik geregeld de vuisten uit frustratie."

Nieuws
  • Photo:Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2024