'The Dutch Mafia' moet in Unbound Gravel rekening houden met Matej Mohoric: 'Geen idee wat ik moet verwachten'

Op 1 juni is Unbound Gravel, de belangrijkste gravelkoers van het jaar. 

Mohoric

Namens Nederland zullen onder anderen Thijs Zonneveld, Laurens ten Dam, Niki Terpstra en Jasper Ockeloen aan de start verschijnen. Oud-winnaar Ivar Slik werd deze week aangereden en is met verschillende (zware) verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Hij zal dus niet meedoen dit jaar.

Ook België vaardigt enkele kanshebbers voor de winst af. Jan Bakelants en Greg Van Avermaet doen dit jaar allebei mee aan Unbound Gravel.

De concurrentie is niet mis, want onder andere wereldkampioen gravel Matej Mohoric staat aan de start. Hij krijgt met Matevz Govekar en Lukasz Wisniowski zelfs twee renners met zich mee. Andere profs die ooit meededen aan Unbound Gravel: Quinn Simmons en Matteo Jorgenson. Die laatste zei vorig jaar tegen Wieler Revue dat hij nooit meer mee zal doen.

Uniek

Mohoric ziet het dus wél zitten om dit jaar zijn debuut te maken in Unbound Gravel. "Het wordt de tweede gravelkoers in mijn leven, dus zijn er nog veel onzekerheden. Eerlijk gezegd heb ik geen idee wat ik moet verwachten. Het is twee keer de afstand, twee keer de tijd en twee keer het aantal hoogtemeters van het WK van vorig jaar. Ik ga mijn best doen en genieten in mijn regenboogtrui. Het wordt een unieke ervaring."

"Lukasz en Matevz zullen me bijstaan en we gaan er hoe dan ook een onvergetelijke dag van maken. Het wordt een lange en enorm zware dag, maar we gaan ervoor", sloot Mohoric zijn verhaal af.

Nieuws
  • Cor Vos