Tim Wellens is de nieuwe BK tijdrijden en is klaar voor de Tour de France: 'Ik reed beter dan bepaald in mijn pacing plan'

Tim Wellens is de nieuwe Belgisch kampioen tijdrijden. Hij versloeg Alec Segaert en Rune Herregodts. 

Wellens

Normaal luisteren de grote favorieten voor een BK tijdrijden natuurlijk naar de namen Remco Evenepoel en Wout van Aert, maar beiden lieten de race tegen de klok schieten. Voor de renner van UAE Team Emirates het sein om een doel te maken van het BK tijdrijden.

Wellens was al de hele tijd goed onderweg tijdens het BK en legde vooral een sterk eerste en derde deel af, en bleef uiteindelijk Segaert negen seconden voor op de keitjes in Binche.

Na afloop deed hij zijn verhaal. "Ik ben heel blij. Ik werd tien jaar geleden tweede en heb een paar jaar niet meegedaan, maar dit jaar was ik heel gemotiveerd. Ik ben gisteren teruggekomen van hoogtestage en ik ben direct naar hier gegaan. Ik heb veel op de tijdrit getraind en was hier met veel ambitie. Winnen is altijd moeilijk, maar de kans was zonder Van Aert en Evenepoel groter."

Tour de France

Met zijn tijdrit heeft Wellens aangetoond in vorm te zijn richting de Tour de France. "Ik voelde me erg goed", vervolgde hij. "Ik reed hogere wattages dan in mijn pacing plan. Het ging beter dan verwacht door de goede benen die ik had. In het tweede deel ben ik misschien een beetje stilgevallen, maar dat heeft iedereen volgens mij."

Wellens heeft ook de Tour de France-tijdritten verkend en mag de driekleur showen in de twee chronoraces in Frankrijk. "Die tijdritten zijn geen prioriteit natuurlijk, maar die dagen zijn heel leuk omdat ik de trui kan gaan laten zien."

Nieuws
  • Cor Vos