📸 Urska geeft in ode op Insta mooi kijkje in het malle brein van Pogacar: 'Domme dingen 's avonds laat, killer pasta en naar de sauna' 

Urska Zigart deelt voor de Tour een hilarische foto-compilatie van haar leven met Tadej Pogacar. Ze schrijft er ook een grappig en lief berichtje bij. 

tadej pogacar met schort

Tadej Pogacar begint vandaag aan zijn poging om de dubbel Giro-Tour te winnen. De Sloveense superster van het wielrennen kende net als zijn concurrenten een voorbereiding met wat hobbels: z'n opa overleed terwijl hij op hoogtestage was en hij kreeg corona.

Pogacar van 's avonds van de trappen af op fiets

Maar op de laatste persconferentie zei hij dat die coronabesmetting niet zo heel veel voorstelde. Pogi is dus de topfavoriet voor het geel in Nice. Daar zal hij op de steun van zijn verloofde Urska Zigart kunnen rekenen. Zij rijdt eerst van 7 juli tot en met 14 juli de Giro Donne, maar aan het eind van de Tour kan ze haar steun en toeverlaat aanmoedigen.

Dat deed ze gisteren al op Instagram, met een heel leuk berichtje waarbij ze ook de nodige grappige foto's plaatst. Dat Pogacar een grappig mannetje is, weten we al langer, maar deze foto's onderschrijven dat nog eens.

Zo schrijft ze - en laat ze zien - dat Pogi het credo 'this is why men die before women' 's avonds laat waar maakt: Pogacar rijdt op z'n racefiets van wat trappen af. Daarnaast zien we hem ook in ontbloot bovenlijf met enkel een schort voor (Pogacar maakt volgens Zigart een killer pasta) en poseert hij in badjas omdat hij wel van een saunabezoekje houdt.

Hieronder lees je het Instagram-bericht van Urska en swipe je door de foto's heen.

Het Instagram-bericht van Urska Zigart

Even geen tijd voor traprijden

Pogacar zal de komende tijd de saunabezoekjes en het rijden van trappen wel even laten - pasta zal hij genoeg eten. Vandaag wacht er van Firenze naar Rimini meteen een lastige etappe waarin hij mogelijk al toe zal willen slaan.

Wil hij dat vandaag niet doen, dan is er sowieso dinsdag. Dan rijdt het peloton van Italië naar Frankrijk via... de Galibier. De finish ligt niet op de top van die Alpenreus, maar na de afdaling in Valloire.

Pelotonpraat
  • Instagram Urska Zigart