Schouder- en rugklachten weerhouden Pedersen er niet van te starten in rit 6 Tour de France

Mads Pedersen kwam woensdag hard ten val in de massasprint. 

Pedersen

Woensdagavond bracht Lidl-Trek het bericht naar buiten dat de kopman gemonitord zou worden gedurende de nacht. Pas dan zou er besloten worden wat te doen, maar deze ochtend kwam dan toch het nieuws dat Pedersen gewoon kan starten in de rit naar Dijon.

Eerder was al duidelijk geworden dat hij geen breuken heeft opgelopen bij zijn val, maar dat hij desondanks flink gehavend uit de strijd is gekomen. Vooral zijn linkerschouder en zijn rug werden hard geraakt bij de klap tegen het asfalt.

Wonder boven wonder was Pedersen de enige die in aanraking kwam met de grond. Dat hij Axel Zingle niet in zijn val meenam, mag namelijk gerust een mirakel heten. De Fransman van Cofidis sprong met zeventig kilometer per uur over de vallende Pedersen heen.

Groene trui

Wat het betekent voor de rest van de Tour de France is afwachten. Hoe dan ook heeft hij door zijn val een flink aantal punten laten liggen in de strijd om de groene trui. Momenteel gaat Biniam Girmay aan de leiding in dat klassement. De Afrikaan staat zes punten voor op Pedersen, die in etappe één en drie respectievelijk zevende en vierde werd.

Een groot deel van de ploeg van Lidl-Trek is ingericht om Pedersen aan dagsucces en de groene trui te helpen. Hij heeft met Jasper Stuyven, Tim Declercq, Ryan Gibbons en Toms Skujins meerdere renners in steun mee. In de bergen vertrouwt de Amerikaanse ploeg op Julien Bernard, Carlos Verona en Giulio Ciccone.

Nieuws
  • Cor Vos