Opgave Juan Ayuso na coronabesmetting, veel mondmaskers en renners in afzondering

Het lijkt erop dat het coronavirus weer aan het rondwaaien is in het peloton.

Ayuso

Juan Ayuso (UAE Team Emirates) is ondanks een positieve coronatest toch aan de start van de 13e etappe in de Ronde van Frankrijk verschenen. Dat meldt de Spaanse krant AS.

Het 21-jarige supertalent voelt zich naar eigen zeggen 'oké' en de positieve waarde van de coronatest was 'laag' waardoor besloten werd om toch te starten. Al snel werd echter duidelijk dat Ayuso zich helemaal niet oké kan voelen

Vrijwel meteen na de officiële start geraakte hij in de problemen en niet veel later volgde een opgave. Ook tijdens voorbije etappes had Ayuso het erg lastig. In de bergrit naar Le Lioran verloor hij 5 minuten op Vingegaard en Pogacar.

Schrik voor covid?

De schrik voor het virus zit er in het Tourpeloton trouwens goed in. Veel renners dragen een mondmasker en/of worden in afzondering geplaatst. Geraint Thomas en Tom Pidcock werden bijvoorbeeld niet in de bus gesignaleerd, maar in een auto, waar ze zich ook aankleedden.

Cofidis meldt dan weer de opgave van Jesus Herrada. De Spanjaard voelt zich al een paar dagen ziek. Bij Soudal Quick-Step, Visma - Lease a Bike en EF Education-EasyPost willen ze geen risico's nemen en draagt zowat iedereen binnen de ploeg een mondmasker.

Nieuws
  • Cor Vos