🎥 Magnus Cort herken je vanaf vandaag aan een... blauwe snor (en daar is een goede reden voor)

Magnus Cort was al een opvallende renner in het peloton, maar nu is zijn snor ook nog blauw gesmurft...

magnus cort met blauwe snor

Magnus Cort rijdt in dienst van Uno-X nog niet zo'n opvallende Tour als twee jaar geleden, toen hij zo ongeveer elke dag in de aanval was, lange tijd in de bolletjestrui reed en een rit won. Een paar dagen geleden won hij wel de prijs voor de strijdlust van de dag, maar de Deen moet het nu qua aandacht vooral van z'n social media hebben.

De reden voor Cort z'n blauwe snor

Op de rustdag gebeurde er namelijk wat opvallends met de besnorde Deen en dat had alles te maken met de fraaie borstel onder z'n neus. Die is van nature net zo blond als z'n haar, maar sinds gisteren is-ie... blauw.

Dat heeft te maken met een weddenschap. In het filmpje hieronder legt Cort het zelf uit, maar in het kort: een ander Deens Instagram-account dat hij volgt, had 200.000 volgers. Magnus Cort wilde dat ook wel en zei dat hij z'n snor zou verven als hij dat aantal zou halen. Nou, dat lukte dus binnen 24 uur... - inmiddels staat de teller zelfs op 224.000.

Cort vertelt in het filmpje dat hij niet bepaald uitkijkt naar de blauwe bovenlipbeharing, en zijn vriendin nog minder...

Het resultaat

Belofte maakt schuld en dus was het op de rustdag verven geblazen. Die mooie blonde borstel kreeg een blauw tintje en zo is Fietssmurf geboren.

Uiteraard legde zijn ploeg Uno-X het vast en plaatsten zowel de ploeg als Magnus Cort zelf het op Instagram. Hieronder zie je het eindresultaat.

Vandaag zullen we waarschijnlijk geen blauwe snor als eerste over de streep zien komen, want de etappe naar Nîmes is op papier een sprintersrit - de laatste van deze Tour. In de twee dagen daarna zou hij wel voor z'n kans kunnen gaan, want dat zijn de twee kansen voor de vluchters die geen rasklimmers zijn.

Vanaf vrijdag is het aan de klimmers, klassementsmannen en tijdrijders. Vrijdag rijden we in de zuidelijke Alpen over onder meer de hoge Col de la Bonette. Zaterdag is er een bergachtige rit rond Nice en zondag is de afsluitende glooiende tijdrit in en rond Nice.

Tour de France
  • Instagram Magnus Cort / Uno-X Mobility