'Niet mooi voor de sport': Visma | LAB kan vraatzucht van Pogacar niet smaken

Visma | Lease a Bike zag een tweede ritzege door de neus geboord worden door Pogacar die zijn zegehonger maar niet kan stillen.

Pogacar

Tadej Pogacar laat in de Tour geen kruimel over voor de concurrentie. De Sloveen stond al stevig in het geel, maar kon het niet laten om in de koninginnenrit andermaal ten aanval te trekken en zijn concurrenten nog wat extra tijdsverlies aan te smeren.

Pogacar won nu al vier etappes en heeft in het algemene klassement 5 minuten voorsprong op Jonas Vingegaard. Dat machtsvertoon en die vraatzucht is niet naar de zin van iedereen. Zo vindt Lance Armstrong dat 'Pogi' in de koninginnenrit de grootste fout uit zijn carrière heeft gemaakt.

Visma | Lease a Bike volgt het standpunt van Armstrong. Sportief Directeur Merijn Zeeman vertelt aan Het Nieuwsblad dat hij de zegehonger van de gele trui niet kan appreciëren. "Of ik het mooi vond voor de sport? “Neen”, kllinkt het.

'Slecht voor populariteit'

"Laat ik het zo zeggen: hoeveel ritten heeft hij nu gewonnen? Vier? Het is natuurlijk hun keuze, maar ik weet niet of het zo goed is voor je populariteit om het op die manier te doen."

Visma | Lease a Bike leek gisteren met Matteo Jorgenson een tweede ritzege te pakken, maar daar stak Pogacar een stokje voor. "Wij hebben gelukkig al een rit gewonnen, maar hij (Pogacar) laat niet veel over voor de andere. Of het een wurggreep is? Ja, dat is het zeker.”

Nieuws
  • Cor Vos