🎥 Toffe beelden! Zo zag de gouden wereldrecord-race van de teamsprinters eruit vanaf de tribune

Goud en een wereldrecord voor de teamsprinters in de olympische finale. Wij hebben beelden vanaf de tribune. 

Teamsprinters pakken goud in Parijs

De Nederlandse teamsprinters schreven dinsdagavond geschiedenis. Roy van den Berg, Harrie Lavreysen en Jeffrey Hoogland wonnen het goud op de Olympische Spelen en reden een onwaarschijnlijk en historisch wereldrecord.

Magisch moment

De teamsprinters doken voor het eerst in de geschiedenis onder de 41 seconden. Een magisch moment waar je als wielerliefhebber eigenlijk bij had willen zijn. Gelukkig voor ons kunnen we je een stukje van die ervaring meegeven, want wij hebben exclusieve - en heerlijke - beelden vanaf de tribune. Zowel van de race, als van het Wilhelmus!

De teamsprinters wonnen voor de tweede Spelen op rij het goud. Net als in Tokio grepen zij ook in Parijs de titel. Opnieuw was Groot-Brittanië de opponent in de finale, maar de Britten hadden geen schijn van kans.

Topfavoriet

Dat de Nederlandse teamsprinters het goud veroverde was allesbehalve een verrassing. Zij waren immers voorafgaand aan de Spelen de grote topfavoriet. Roy van den Berg, Harrie Lavreysen en Jeffrey Hoogland onderstreepten die status het gehele toernooi.

In de kwalificatierondes reden zij het olympisch record al aan flarden in Parijs. Vervolgens ging het wereldrecord er voor het eerst aan in de halve finale. Daar reden de teamsprinters al 41.191, maar het was duidelijk dat het nóg sneller kon.

In de finale reden de teamsprinters hun kersverse record dus aan flarden. De cijfers spreken voor zich: een weerzinwekkende tijd van 40.949 seconden. Dat betekent een gemiddelde snelheid van - hou u vast - 65.936 kilometer per uur!

Toch is het niet zo dat het succes van het gouden trio zomaar komt aanwaaien. In dit artikel legt Van den Berg - starter bij de teamsprint - uit dat het winnen van goud geen vanzelfsprekendheid is.

Meer exclusieve content? Volg ons op Instagram

Olympische Spelen
  • Cor Vos
  • Tom Akkerman