🎥 Grappig filmpje! Puck Pieterse blijft de show stelen en vermaakt zich met cameraatje achterop fiets Mischa Bredewold tijdens Tour Femmes-etappe: 'Hallo kijkers!'

Puck Pieterse vermaakt ons in de Tour de France Femmes door heel hard te fietsen, maar ook met haar vrolijke verschijning. In dit leuke filmpje uit het peloton is dat niet anders...

puck pieterse zwaait

Puck Pieterse beleeft tot nu toe de Tour de France Femmes van haar dromen - hoewel ze er ook bij lag in de valpartij waarbij Demi Vollering zoveel tijd verloor, getuige het wondje op haar kin en wat schaafwonden op haar rechterzij. Woensdag won ze een spectaculaire etappe naar Luik en ook gisteren was ze bergop weer een van de sterksten van het peloton.

Pieterse 'vlogt' tijdens etappe

Maar ook op andere vlakken doet Puck Pieterse van zich spreken. De druistige Amersfoortse schudt het peloton flink op met haar vrolijke fratsen. Zo zagen we haar al eerder een surplacewedstrijdje winnen van haar ploeggenote Marthe Truyen. Speelvogel Pieterse zoekt altijd iets om zich te vermaken en voor mensen zoals zij kan urenlang in ene peloton rondtuffen best een slaapverwekkende bezigheid zijn.

En dus zoekt ze ook tijdens de koers wat vermaak op. Gisteren vond ze een speelkameraadje in het cameraatje achterop de fiets van plaatsgenote Mischa Bredewold - de twee trainen in en rond Amersfoort vaak samen met een clubje renners en rensters daar; de koffiezaakjes doen er goede zaken...

Ze zwaait naar het cameraatje en vraagt grappend aan Bredewold: "Mischa, wie ben je aan het filmen?" Daarna - en echte die hard Puckies zullen dit herkennen - veegt ze over de camera's en roept ze 'Hallo kijkers!' de manier waarop ze haar vlogs met parkoersverkenningen op YouTube altijd begint.

Hieronder zie je het korte, maar vrolijke filmpje uit de buik van het peloton van de Tour de France Femmes.

Het filmpje (geluid aan dus)

Puck Pieterse verloor de bolletjestrui gisteren aan Justine Gekhiere, maar heeft vandaag alle kans 'm terug te pakken, want de eerste Alpenrit staat op het menu, met een aankomst bergop in een tweetrapsraket naar de bekende 'wielerplaats' Le Grand Bornand.

De Amersfoortse staat er ook nog erg goed voor in het algemeen klassement: haar achterstand op Kasia Niewiadoma is 22 seconden. Ze rijdt vandaag in de witte jongerentrui, want in dat klassement gaat ze nog wel aan de leiding, voor Shirin van Anrooij.

Tour Femmes
  • Instagram Tour de France Femmes