Vuelta | Wéér een monsterlijke slotklim! Alles wat je moet weten over etappe 15: Infiesto-Cuitu Negru

Hieronder vind je alle informatie over de Vuelta-etappe die vandaag op het programma staat! We zetten alles voor je op een rijtje.

etappe 15 vuelta

Parkoers

De tweede week is al zeer zwaar geweest en ook de zondag-etappe mag je gerust uitdagend noemen. De 142 kilometer tussen Infiesto en de Cuitu Negru begint vrij makkelijk. Er ligt een aantal gecategoriseerde beklimmingen onderweg, maar alles draait om de zware slotklim.

Die slotklim is ook nog op te splitsen in meerdere delen, want de Cuitu Negru is zeer onregelmatig. Wie halfweg merkt dat de benen al vollopen, gaat een zware laatste drie kilometer tegemoet. De laatste 2,9 kilometer van de Cuitu Negru stijgt namelijk aan gemiddeld dertien procent!

De zwaarste stukken lopen zelfs aan 23 procent. Het is voor de klassementsrenners dus zaak om de klim zo goed mogelijk in te delen. “Een echte Asturische kolos”, aldus Escartín over de Cuitu Negru. Eén keer eerder finishte de Vuelta hier. In 2005 ging de overwinning naar latere eindwinnaar Roberto Heras. Die dag bleven slechts twee renners binnen de minuut en slechts drie coureurs binnen de drie minuten.

Profiel van de etappe

Profiel van de slotklim

TV

Je hebt voor de Vuelta a España de keuze uit twee zenders: Sporza en Eurosport. Beide zenders doen iedere dag live verslag van de koers. Vandaag komt de eerste renner naar verwachting tussen 17.00 uur en 17.30 uur boven op de slotklim. De NOS zendt de Vuelta in het weekend vaak live uit in de reguliere Studio Sport-uitzendingen.