Vuelta | Eindelijk weer kans voor de sprinters, toch? Alles wat je moet weten over etappe 17: Arnuero-Santander

Hieronder vind je alle informatie over de Vuelta-etappe die vandaag op het programma staat! We zetten alles voor je op een rijtje.

etappe 17 vuelta

Parkoers

Een etappe door het middengebergte stelt de Vuelta-organisatie. Daar twijfelen we niet aan, maar de enige twee klimmetjes van de dag liggen wel ver van de meet. De top van de laatste gecategoriseerde beklimming passeren de renners op zeventig kilometer van de finish.

Voor ploegen van een type Wout van Aert zou het een kans kunnen zijn om de puurdere sprinters te lossen. Zeker de eerste klim, de Alto de la Estranguada (5,8 kilometer aan 8,6 procent) is zwaar. Daarna volgt nog de langere Alto del Caracol (9,2 aan 5,7 procent).

"Dit is de laatste duidelijke kans voor sprinters", vertelt koersdirecteur Fernando Escartín. "De twee beklimmingen van tweede categorie zullen een sterke ontsnapping bevorderen, die vervolgens door de sprintersploegen gecontroleerd moeten worden."

Finishplaats Santander is geen héél bekende finishplaats in de Vuelta. In 2002 en 2003 wonnen respectievelijk Giovanni Lombardi en Alessandro Petacchi een Vuelta-etappe in de stad. Juist, sprinters.

Profiel van de etappe

TV

Je hebt voor de Vuelta a España de keuze uit twee zenders: Sporza en Eurosport. Beide zenders doen iedere dag live verslag van de koers. Vandaag komt de eerste renner naar verwachting tussen 17.00 uur en 17.30 uur boven op de slotklim. De NOS zendt de Vuelta in het weekend vaak live uit in de reguliere Studio Sport-uitzendingen.