Vuelta | Aanvalluhhh! Alles wat je moet weten over etappe 18: Vitoria-Gasteiz - Maestu-Parque Natural de Izki

Hieronder vind je alle informatie over de Vuelta-etappe die vandaag op het programma staat! We zetten alles voor je op een rijtje.

etappe 18 vuelta

Parkoers

De achttiende etappe is niet voor sprinters en niet voor klassementsrenners. Toch denkt koersdirecteur Fernando Escartín dat renners als Corbin Strong of Mathias Vacek, goed klimmende sprinters of juist andersom, deze etappe kunnen overleven.

De eerste gecategoriseerde klim komt na zestig kilometer en is redelijk eenvoudig. De Alto de Rivas de Tereso (11,1 kilometer aan 3,4 procent) geldt als de opening naar de finale. Met als hoogtepunt de Puerto de Herrera (5,5 kilometer aan 8,4 procent). Dit is de plek waar aanvallers het verschil kunnen maken ten opzichte van de achtervolgende ploegen.

Op de top is het nog 45 kilometer naar de finish. Het zal vervolgens op en af gaan met op zo’n acht kilometer van de meet nog een klein heuveltje van 2,5 kilometer aan 5 procent. De meet is getrokken bij het Parque Natural de Izki, het op twee na grootste natuurreservaat van Baskenland. Het reservaat heeft de Izki-rivier er doorheen lopen en kent prachtige kloven en ravijnen.

Profiel van de etappe

TV

Je hebt voor de Vuelta a España de keuze uit twee zenders: Sporza en Eurosport. Beide zenders doen iedere dag live verslag van de koers. Vandaag komt de eerste renner naar verwachting tussen 17.00 uur en 17.30 uur boven op de slotklim. De NOS zendt de Vuelta in het weekend vaak live uit in de reguliere Studio Sport-uitzendingen.