Vuelta | Daar is er weer één, supersteile slotklim! Alles wat je moet weten over etappe 19: Logroño-Alto de Moncalvillo

Hieronder vind je alle informatie over de Vuelta-etappe die vandaag op het programma staat! We zetten alles voor je op een rijtje.

etappe 19 vuelta

Parkoers

Dat de organisatie de etappe uit de losse pols een benaming geeft, mag duidelijk zijn. De finale van rit negentien is zeer zwaar, maar is om raadselachtige redenen door de organisatie gekenmerkt als heuvelachtig... Laat het de minder klimmende renners niet zien als ze omhoog spartelen op de slotklim!

Halfweg koers ligt de Puerto de Pradilla (5,3 kilometer aan 4,9 procent), maar daar zullen niet meteen de allergrootste verschillen gemaakt worden. Alles komt aan op de zware Alto de Moncalvillo van 8,5 kilometer aan negen procent. Een klim waar de grote favorieten elkaar met zekerheid gaan bestoken.

De Alto de Moncalvillo is vooral bekend uit de Vuelta a España van 2020, die uitgroeide tot een beklijvend duel tussen Primož Roglič en Richard Carapaz. De Moncalvillo speelde een belangrijke rol in die tweestrijd. Op de klim zette de Sloveen Carapaz flink onder druk, counterde de Ecuadoriaan vervolgens, maar kwam Roglič toch als beste bovendrijven.

Profiel van de etappe

Profiel van de slotklim

TV

Je hebt voor de Vuelta a España de keuze uit twee zenders: Sporza en Eurosport. Beide zenders doen iedere dag live verslag van de koers. Vandaag komt de eerste renner naar verwachting tussen 17.00 uur en 17.30 uur boven op de slotklim. De NOS zendt de Vuelta in het weekend vaak live uit in de reguliere Studio Sport-uitzendingen.