Vuelta | Zwaarste tot het laatst bewaard! Alles wat je moet weten over etappe 20: Villarcayo-Picon Planco

Hieronder vind je alle informatie over de Vuelta-etappe die vandaag op het programma staat! We zetten alles voor je op een rijtje.

etappe 20 vuelta

Parkoers

De Picón Blanco is uitgegroeid tot de scherprechter van de regio Burgos. De klim wordt vaak beklommen in de Ronde van Burgos en in 2021 won Rein Taaramäe zelfs een rit in de Vuelta a España op de Picón Blanco. De voorlaatste etappe is loodzwaar, want het kent meer dan vijfduizend hoogtemeters!

De beginfase is nog relatief makkelijk, maar na zo’n vijftig kilometer volgen de klimmetjes zich in rap tempo op. De Puerto La Braguia (6,1 kilometer aan 5,6 procent), Alto del Caracol (10,5 kilometer aan 5,5 procent) en Portillo de Lunada (14 kilometer aan 6,2 procent) vormen het midden van de etappe.

Daarna zijn de Puerto de Los Tornos (13,2 kilometer aan 5,4 procent) en vooral de Picón Blanco (7,6 kilometer aan 9,1 procent) de laatste grote obstakels zijn deze Vuelta. In het laatste deel van de Picón Blanco zal ook de wind ongetwijfeld weer een flinke rol spelen.

Profiel van de etappe

Profiel van de slotklim

TV

Je hebt voor de Vuelta a España de keuze uit twee zenders: Sporza en Eurosport. Beide zenders doen iedere dag live verslag van de koers. Vandaag komt de eerste renner naar verwachting tussen 17.00 uur en 17.30 uur boven op de slotklim. De NOS zendt de Vuelta in het weekend vaak live uit in de reguliere Studio Sport-uitzendingen.