Vuelta | Slottijdrit! Alles wat je moet weten over etappe 21: Distrito Telefonica Madrid-Madrid

Hieronder vind je alle informatie over de Vuelta-etappe die vandaag op het programma staat! We zetten alles voor je op een rijtje.

etappe 21 vuelta

Parkoers

De Vuelta a España wordt afgesloten met een individuele tijdrit van 24,6 kilometer. In de straten van Madrid krijgen de renners vrijwel alleen vlakke wegen voorgeschoteld. Op zo’n dertien kilometer van de meet ligt nog een kilometer aan vier procent, maar dat mag geen naam hebben.

Madrid is de geboorteplaats van Movistar-renner Gonzalo Serrano. Renners uit het verleden die in de hoofdstad zijn geboren: Francisco Mancebo, Daniel Moreno en Eduardo Chozas. De laatste keer dat de Vuelta eindigde met een individuele tijdrit was in 2021 en toen ging Primož Roglič met de dagwinst aan de haal.

In 2002 vond een van de mooiste Vuelta-ontknopingen ooit plaats. Aitor González reed toen in de slottijdrit Roberto Heras glansrijk uit de leiderstrui. Wij zouden blind tekenen voor zo’n spannende ontknoping.

Profiel van de etappe

TV

Je hebt voor de Vuelta a España de keuze uit twee zenders: Sporza en Eurosport. Beide zenders doen iedere dag live verslag van de koers. Vandaag komt de eerste renner naar verwachting tussen 17.00 uur en 17.30 uur boven op de slotklim. De NOS zendt de Vuelta in het weekend vaak live uit in de reguliere Studio Sport-uitzendingen.