Johan Bruyneel over Belgische belofte Jarno Widar: 'Nog maar zelden zo'n sterke maar domme coureur gezien'

Het WK bij de beloften was een spektakelstuk met een heel sterke Jarno Widar, maar Johan Bruyneel zag ook iets anders...

jarno widar

Voorlopig stellen de wegwedstrijden van het WK wielrennen in Zwitserland niet teleur - al worden de koersen wel overschaduwd door het trieste nieuws over het overlijden van de Zwitserse juniore Muriel Furrer. De beloftenwedstrijd van vrijdagmiddag was een rollercoaster met uiteindelijk een Belg op het podium (Alec Segaert), maar niet degene die de sterkste man in koers leek: Jarno Widar.

Domme Widar?

In de wedstrijd reed Jan Christen, de Zwitser die al WorldTour-prof is bij UAE Team Emirates, heel lang alleen op kop. De 20-jarige klasbak was aan een solo van meer dan 50 kilometer begonnen. Maar in de regen haalde hij het toch net niet - hier lees je het hele verslag van de koers, met ook een mooie rol voor Nederlander Tibor del Grosso.

Dat kwam onder meer door de arbeid die de pas 18-jarige Belg Jarno Widar verrichtte. Het toptalent dat nog bij de junioren had mogen starten nam alle klimmen sleurend op kop van een elitegroep voor z'n rekening. Daarmee verspilde hij veel energie, want Widar werd uiteindelijk pas zevende.

De Belgische oud-renner en voormalig ploegleider van Lance Armstrong Johan Bruyneel zat de koers ook te kijken en kon zijn ogen niet geloven.

"Diene Jarno Widar, denkt die nu echt dat die andere mannen niet met de velo kunnen rijden ofzo? Nog maar zelden zo’n sterke maar domme coureur gezien… man man man…", schreef Bruyneel direct na de koers op Twitter.

Widar weg bij Lotto-Dstny?

Jarno Widar is een enorm groot rondetalent en rijdt op dit moment bij Lotto-Dstny. Hij heeft daar nog een contract tot en met 2027, maar zo onvolwassen als hij koerste in Zürich, zo wispelturig is zijn gedrag van de fiets ook. Widar heeft namelijk nogal wat noten op zang en zou willen verkassen. Hij vindt dat zijn ploeg hem te veel heeft laten koersen. Widar reed een teleurstellende Ronde van de Toekomst.

De jonge Belg werd al bij het testcentrum van Red Bull in Oostenrijk gesignaleerd. Maar ook Lidl-Trek, UAE Team Emirates, Alpecin-Deceuninck zijn in de race volgens diverse bronnen. Het contract van Widar zou naar verluidt af te kopen zijn voor het schamele bedrag van 25.000 euro.